Ezek a szobanövények a ház legsötétebb zugában is jól érzik magukat

Ezek a szobanövények a ház legsötétebb zugában is jól érzik magukat

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ezek a szobanövények a ház legsötétebb zugában is jól érzik magukat

1/5 Sárkányvirág

Ha nehezen tudod életben tartani a növényeket, a sárkányvirág szuper választás lesz számodra! Ez a növény ugyanis egyáltalán nem igényel nagy figyelmet, nem szükséges túl gyakran locsolni, és az árnyékosabb helyeken is jól megvan. Persze azért az ablaktalan spájzba ne tedd be, hiszen némi fénynek érnie kell, de a közvetlen napfényt nem szereti, így egy folyosón vagy a konyhában szuperül érzi magát.

Sárkányvirág
Sárkányvirág – istockphoto

2/5 Anyósnyelv

Az anyósnyelv, vagy másnéven szobai szanszeviéria egy szinte elpusztíthatatlan szobanövény. Tökéletes választás azoknak, akik nem igazán értenek a virágokhoz, és olyat szeretnének a lakásukban tartani, amivel nem igazán kell foglalkozni. Olyat válassz, amelyiknek nem mintás a széle, mert ez a típus érzi jól magát a fényhiányos, sötét helyeken is.

A jó hír pedig az, hogy ha esetleg megfeledkeznél az öntözésről, az anyósnyelv egy darabig jól bírja a szárazságot is!

Anyósnyelv
Anyósnyelv – istockphoto

3/5 Kukoricalevél

Ez a gyönyörű növény nagyon jól érzi magát a lakás sötétebb részein is, és a meleggel vagy éppen a hidegebb idővel sincs különösebben gondja. Azonban jó, ha tudod, hogy türelmesnek kell lenned vele szemben, mert elég lassan növekszik. Azonban tény, hogy nagyon ékes dísze lehet a lakásnak, és előbb-utóbb a magasabb méretet is sikerül elérnie.

Arra figyelj csak oda, hogy ne legyen folyton vizes a földje, mert az nem tesz neki jót, valamint a gyakori átültetést sem kedveli.

Kukoricalevél
Kukoricalevél – istockphoto

4/5 Rákvirág

Ez a virág eredetileg a trópusi esőerdőkben élt, így nem csoda, hogy a sötétebb helyeken is jól érzi magát. Ám fontos tudnod, hogy ha nem éri őt napfény, a leveleiről elhalványulnak, sőt, akár el is tűnhetnek a mintázatok (ugyanez igaz egyébként akkor is, ha közvetlen napfényre teszed). Ha viszont ez nem zavar téged, akkor nem is lesz semmi gond, hiszen elszáradni ettől még nem fog, azonban jó tudnod, hogy huzatos helyre semmiképp se tedd.

Ideális körülmények között akár egy méter magasra is megnőhet a rákvirág!

Rákvirág – istockphoto

5/5 Vitorlavirág

Mivel egykor a párás őserdők aljnövényzetében növekedett, a napfénytől mentes helyeken is nagyon jól érzi magát. Nem véletlenül olyan népszerű, hiszen ez az egyik legigénytelenebb szobanövény, amit azoknak is előszeretettel ajánlanak, akik nem értenek a kertészkedéshez. Nem igényli a közvetlen napfényt, sőt, kimondottan inkább fürdőszobába ajánlják, ahol kevesebb nap éri.

Ha megfelelő méretű cserépben tartod, széltében és hosszában is elérheti az egy métert, sőt, még virágba is borul, ami kedvező körülmények között hat hétig is díszíti.

Vitorlavirág
Vitorlavirág – istockphoto

+1 Regel bromélia

Másnéven Neoregeliaként is emlegetik ezt a gyönyörű virágot, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem igényel nagy odafigyelést. Szinte elpusztíthatatlan, a rosszabb körülményeket is jól viseli, ezért nyugodtan kirakhatod egy kevésbé napfényes szobába is.

Igazi különlegességnek számít, hiszen ritkán találkozhatsz vele az üzletek kínálatában, pedig rendkívül dekoratív és szép virág.

Neoregelia
Neoregelia – istockphoto

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!