Trópusi hangulat inspirálta helyiségek a lakásodban

Trópusi hangulat inspirálta helyiségek a lakásodban

Címlap / Otthon / Dekor / Trópusi hangulat inspirálta helyiségek a lakásodban

Igaz, a trópusi időjárás eléggé távol áll országunk éghajlatától, mégsem lehetetlen, hogy az őserdő-hangulatot akár minden nap élvezd! Most ugyanis mutatunk pár klassz tippet, amivel nem csak az egzotikus nyaralások során zsebelheted be ezt a különleges látványt, hanem az otthonodba is becsempészheted!

Fonott bútorok és pálmalevél minták

Ha a trópusokat és az esőerdőt magad elé képzeled, akkor a hatalmas pálmafák és a méretes levelek biztosan eszedbe jutnak.

Nos, ezek a kiegészítők nem hiányozhatnak egy a trópusok inspirálta lakásból sem!

Teljesen mindegy, melyik helyiséget alakítanád át, a sötét fapadlóval, a fonott bútorokkal, plusz az élénk színű, de egzotikus mintákkal garantáltan nem foghatsz mellé. (Nyilván sokat dob a látványon, ha az ablakon kitekintve is dzsungelszerű látvány fogad, de ez azért nem alapfeltétel.)

Légy bátor, és nyugodtan használj egymástól eltérő tónusokat, hiszen ha az alapot a semleges barna és fehér adja, akkor minden mennyiségben jöhetnek az élénk színek – ezek könnyen emlékeztethetnek az őserdei madarakra, papagájokra is.

Hideg, de természetes anyagok

Már az előbbi étkezőnél is megjelentek a természetes anyagok, de ennél az előtérnél még nagyobb hangsúlyt kaptak.

A sötétbarna alapvető, s ehhez társul a természetességet tovább fokozó kőberakás. A monotonitást a méretes, hófehér kaspók törik meg, a trópusi látványért pedig a hatalmas yuccák felelnek.

Persze nem árt óvatosan bánni ezekkel a csodás, természetes anyagokkal, hiszen a túl sötét és hideg felületek könnyen borongóssá válhatnak.

Az ehhez hasonló dekorációval tehát csak kellően világos helyiségben érdemes kísérletezned, vagy ha ez nem áll rendelkezésedre, bevetheted a képen látható cselt is! Ennél a helyiségnél ugyanis a tulajok spotokat szereltek a padlóra, ami nem csak az extra fényt biztosítja, de szuper árnyjátékot is vetít a falra. Ugye, milyen ötletes?

Zuhany a dzsungelben

A hatalmas terek alapvetőek a trópusi hangulat inspirálta lakásokban, így természetesen ez alól a zuhanyzó sem lehet kivétel.

Persze nem mindenki tudja ily módon berendezni a fürdőszobáját, de azért néhány praktikát még így is elleshetsz. Például szinte biztos, hogy néhány növénynek helyet tudsz keríteni, ha pedig kellően világos a helyiség, akkor tényleg sok fajta közül válogathatsz.


És ezt olvastad? A 7 legkedveltebb pálma a lakásba


Az esőzuhany manapság már minden bútorboltban alapkellék, ráadásul akár be is építtetheted a falba.

A színeket illetően szintén inspirálódhatsz: a márványos világosbarnák, a földszínek és a zöldek egyértelműen uralkodnak ebben a helyiségben. Ezek az árnyalatok a legtöbb otthonban megtalálhatóak, és mivel egyáltalán nem nehéz rájuk építeni, némi átalakítással akár trópusi hangulatot is áraszthatnak.

Üdítő hálószoba

A korábbi helyiségekben inkább a természetes, natúr színek uralkodtak, de mint említettük, nem csupán ezek a szolid árnyalatok jöhetnek szóba a trópusi lakásokban.

Kiváló példa lehet erre ez a hálószoba, ami a legkevésbé sem hat unalmasnak.

Igaz, hogy az alapszíne a fehér és a barna, de az egészen egyedi falfestmény óriásit dob a látványon. Utóbbit akár tapétával is kiválthatod, némi keresgélés után biztosan találsz majd olyan változatot, ami a célnak és az ízlésednek egyaránt megfelel.

Bár ezen a fotón éppen nem láthatjuk, az ágy lehetőséget kínál a baldachin rögzítésére is, ami szintén tovább emeli a trópusi hangulat fényét – szerencsére itthon csak dísztő jelleggel, nem pedig a moszkitók elleni védelem miatt.

Trópusi növények minden mennyiségben

Ennél a félig kültéri, félig fedett vendégfogadónál szintén megfigyelheted a hatalmas belmagasságok fontosságát.

Ezek nem csupán az esőerdei méretekre emlékeztethetnek, hanem megadják annak a lehetőségét, hogy jókora növényekkel tömd tele a helyiségeket.

Bár hazánkban ez elsőre lehetetlennek tűnhet, szerencsére több olyan trópusi, mediterrán szobanövény is akad, amik tökéletesen érzik magukat az otthoni klímában. A mexikói bambuszpálma, a legyezőpálma, az aloe vera, a yucca, a flamingó- és vitorlavirág éppúgy nem igényel sok odafigyelést, mint a különféle páfrányok.

Az orchideákkal már több gondod lehet, de ha kevésbé kényes fajtákat választasz, akkor csodás virágokkal törheted meg a hatalmas zöld leveleket. A választék tehát adott, a mennyiséget illetően pedig egyszerűen nem tudsz túlzásokba esni!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!