Életmód / Család

Szívesen örökbefogadnál egy állatot? 4 oldal, amelyet érdemes megnézned

Rengeteg állat van a menhelyeken, akik gazdikra várnak, és jelentkező híján nagyon szomorú sorsuk lesz… Ha azt tervezed, hogy befogadsz az életedbe egy négylábút, fontold meg, hogy a tenyésztőkkel szemben a sürgősen gazdit kereső kutyák, cicák közül választod ki az új barátod. Vannak fiatalabb és idősebb állatok is, és a legtöbb helyen elvégzik a szükséges állatorvosi ellátásukat, mielőtt az új gazdihoz kerülnének, így nincs mitől tartanod. Mielőtt döntenél, nézz körül az alábbi oldalakon, hátha beleszeretsz valamelyik kis csodalénybe.

Sokszor ideiglenes gazdikat is keresnek az állatoknak – mivel a menhelyek befogadó képessége igencsak korlátozott, így arra is lehetőséged van, hogy csak addig vegyél magadhoz egy kutyust vagy cicát, amíg az meg nem találja végleges otthonát. Ez hatalmas segítség a menhelyeknek, és legalább te is megtapasztalhatod, milyen is valóban állatot tartani.

1. Állatmentő Sereg

E szervezet tagjai bajba jutott állatokon segítenek és minden erejükkel harcolnak az állatkínzás ellen.

Éjjel-nappal elérhetőek, és a balesetet szenvedett állatokhoz is olyan gyorsan kimennek autóval, amilyen gyorsan csak tudnak, hogy aztán elvigyék állatorvoshoz.

Kapcsolatban vannak más egyesületekkel, állatorvosokkal, menhelyekkel, hatóságokkal is, és sokszor másoknak is segítenek a gazdikeresésben.

Olvastad már?  10 vicces dolog, amit minden kutyagazdi csinál

Facebook-oldalukat visszapörgetve több gazdira váró állatot is találsz, különböző élettörténetekkel – némelyik nagyon szívfacsaró, de éppen ezért érdemlik meg a kis négylábúak, hogy végre szerető otthonra leljenek. Nem csak kutyák, hanem sok-sok cica is várja itt új gazdiját!

2. Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Hasonlóan az előző szervezethez, ők is mindent és mindenkit mozgósítanak, ha kínzásról vagy elárvult négylábúakról van szó.

Az ötletgazda amerikai szervezetről te is láthattal műsort a reality csatornákon, és valóban úgy kell elképzelni az egyesület működését, hogy az állatbarátok összefognak, és egy jól szervezett rendszerben próbálnak ott segíteni, ahol csak tudnak.

Külön albumuk van a Facebook-oldalukon a gazdikereső védenceiknek, akiknek történetét is leírják. Szintén lehet ideiglenes befogadónak is jelentkezni náluk.

3. Zöld Sziget Állatmenhely Törökbálint

Az átlagosan 70-120 kutyusnak ideiglenes otthont adó menhelyen csupaszív emberek dolgoznak azért, hogy az elárvult állatok új esélyt kapjanak a boldog életre. Gyakran szerveznek különböző eseményeket is, amelyeken az örökbefogadást népszerűsítik, lehetőséget teremtve az érdeklődőknek arra, hogy mindent megtudjanak annak menetéről, illetve megismerkedhessenek a gazdira váró ebekkel. Ha visszagörgeted Facebook-oldalukat, több albumot is találsz, amelyek egyenként mutatják be a kutyusokat aranyos és sokat mondó képeken keresztül.

Olvastad már?  Vajon a kutyád téged tart falkavezérnek? Az alábbi jelekből kiderül

Rex Kutyaotthon Alapítvány

Hazánk egyik legismertebb állatotthona rengeteget tett és tesz azért, hogy az állatvédelem és az örökbefogadás folyamatosan jelen legyen a köztudatban.

Számtalan kutya- és cicaélet lett boldogabb a segítségükkel, de ma is nagyon sokan várják új gazdijukat. Gyakran rendeznek örökbefogadó napot, ahol személyesen is megnézheted, megsimizheted a kis négylábúakat.

De ha úgy döntenél, hogy végül mégsem viszel haza magaddal senkit, akkor is támogathatod munkájukat akár pénzadománnyal, akár csupán azzal, hogy megosztod Facebook-posztjaikat.

A fentieken kívül természetesen még nagyon-nagyon sok egyesület és menhely van az országban, sőt, ha kifejezetten rajongsz valamelyik fajtáért (például a tacskókért, mint én!), a fajtamentések oldalait is érdemes követned. Csak néhány példa: Aprajafalva Yorki Rescue, Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés, Beagle Fajtamentés, Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület. Ha pedig teheted, támogasd a szervezetek munkáját akár pénz-, akár tárgyi adománnyal vagy önkénteskedéssel!