Prof. Dr. Merkely Béla: a szívelégtelenség veszélyesebb, mint néhány gyakoribb ráktípus

Prof. Dr. Merkely Béla: a szívelégtelenség veszélyesebb, mint néhány gyakoribb ráktípus

Címlap / Életmód / Egészség / Prof. Dr. Merkely Béla: a szívelégtelenség veszélyesebb, mint néhány gyakoribb ráktípus / 4. oldal

Újabb cukorbetegségben használatos gyógyszer bizonyult hatékonynak a szívelégtelenség kezelésben. (x)

A korai felismerés életeket menthet

„A szívelégtelenség tehát egy gyakori és rossz prognózisú kórkép, azonban gondos odafigyeléssel megelőzhető. Ha már kialakult, fontos a korai diagnosztizálása és a megfelelő kezelése, amivel javíthatjuk a betegek életminőségét és meghosszabbíthatjuk az élettartamukat” – hangsúlyozza a professzor. 

Már olyan megelőző intézkedésekkel is sokat tehetünk a szívünkért, mint az egészséges életmód, a mozgás, a káros szenvedélyek elhagyása. Cukorbetegeknél azonban ezen jól ismert rizikótényezők – mint a magas koleszterinszint, magas vérnyomás, fehérjevizelés, dohányzás – hiánya vagy megfelelő kontrollálása ellenére is fokozott – másfélszeres – a szívelégtelenség kialakulásának kockázata.

Ugyanakkor ma már a diabétesz és a szívelégtelenség kezelésében is rendelkezésre állnak olyan komplex terápiás lehetőségek, melyek a szövődményekre vonatkozóan is igazoltan csökkentik a kockázatot.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»