Top 10 afrodiziákum, ami valóban működik

Írta: ,

A legideálisabb párkapcsolatban is jól jöhet, ha a hétköznapokat néha feldobjuk egy kicsit, akár az ágyban is. Az afrodiziákumokat már évezredek óta alkalmazzák, hiszen hiába változott a világ, a szerelem és a vágy fokozása mindig, minden kultúrában komoly szerepet kapott.

Osztriga

1/9 Osztriga

Az osztriga talán az egyik legismertebb az afrodiziákumok között, többek között Casanova is ezzel garantálta legendás teljesítő képességét.
Az osztriga ugyanis nagyon gazdag cinkben, ami komoly szerepet játszik a nemi hormonok előállításában.

Spárga

2/9 Spárga

A spárga is egy széles körben ismert vágyfokozó szer, hatását már évezredek óta ismerik, így kerülhetett bele olyan erotikus művekbe is, mint például a Káma szutra vagy az Illatos kert.
Bármilyen formában és feldolgozásban kifejti jótékony hatását, mellékhatása nem ismert.

Étcsokoládé

3/9 Étcsokoládé

Az étcsokoládé is jól ismert afrodiziákum, gyors felszívódása miatt szinte azonnal élénkíti a nemi vágyat férfinál és nőnél egyaránt.
Nem elhanyagolható az a hatása sem, hogy jó kedvre derít és oldja a feszültséget, ezáltal pedig segít az ellazulásban.

Fokhagyma

4/9 Fokhagyma

A fokhagyma a spárgával együtt népszerű elem szereplő a régi erotikus irodalomban. Vágyfokozó hatását tovább erősíti az, hogy tágítja az ereket, javítja a keringést, így az esetleges problémákat is megelőzhetjük vele.
Nem utolsó sorban rendszeres használata segít elkerülni a későbbi potenciazavarokat is.

A vele járó kellemetlen szájszagot úgy kerülhetjük el, ha tablettaként, rágás nélkül nyeljük le.

Yohimbé

5/9 Yohimbé

Az őserdőkben őshonos yohimbé fa törzse olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyet nem véletlenül használnak több modern potencianövelő szer alapanyagának is.
A helyi törzsek főnökei ezzel a szerrel őrizték meg potenciájukat, amit a hatalom és az erő szimbólumának tartottak.

Gyömbér

6/9 Gyömbér

A gyömbért fogyaszthatjuk reszelve, vagy akár olaj formában is, a hatás mindegyik esetben azonos lesz. Fokozza a vérkeringést, így hozzájárul az aktív szexuális együttléthez.
Emellett általános élénkítő hatásáról is közismert, de nem érdemes túlzásba vinni a fogyasztását.

Ginzeng

7/9 Ginzeng

A ginzeng számtalan területen hat jótékonyan a testünkre, így például a szexuális vágyakat is fokozza.
Emellett még javítja az izmok teljesítő képességét is, így nem csak a vágyat, de a hosszan tartó, aktív együttlétet is támogatja.

Mézes tej

8/9 Mézes tej

A mézes meleg tej szintén nagyon széles körben ismert és alkalmazott afrodiziákum.
Különösen a nőknek segít ellazulni és az együttlétre összepontosítani. A méz eleve gyakori szexuális kellék, akár az előjátékok része is lehet.

Zeller

9/9 Zeller

A zeller főleg a férfiak potenciájára van jó hatással. Mindegy, hogy milyen formában juttatjuk be a szervezetbe (zeller krémleves, mártás vagy saláta formájában), a hatás biztosan nem marad el!
Az afrodiziákumokat még sokáig lehetne sorolni az egzotikus ételektől kezdve a fűszerekig. Ne felejtsük el azonban, hogy a legjobb afrodiziákum (és enélkül a többi nem sokat ér) mégiscsak a szerelem. Ez pedig még a szereknél is ősibb módszer a jó szexuális élethez!