5 gondolat szex közben, amivel megölöd a saját orgazmusodat

Írta: ,

A természet nem fair, és a női orgazmust valamiért indokolatlanul bonyolulttá tette. Ezért aztán pláne semmi szükség arra, hogy még te is bonyolítsd vagy nehezítsd a saját gyönyörödet, szóval jobb, ha az alábbi gondolatokat megpróbálod száműzni a fejedből!

„Nem kellett volna már végeznem?” Kép forrása: blogwithbenefits.com

1/5 „Nem kellett volna már végeznem?”

Még a legösszehangoltabb partnerek esetében is előfordul, hogy az egyikük hamarabb jut el a gyönyörig, mint a másik. Ilyenkor természetes, hogy a párod, ahelyett, hogy elégedetten elaludna, segít neked is befejezni, amit elkezdtetek. Sok nő viszont ilyenkor azt érzi, hogy fölösleges terhet okoz, hogy egyre kínosabb, hogy neki ennyi időre van szüksége, amitől csak feszült lesz, és még nehezebben adja át magát az élvezetnek.

Az aggodalom ráadásul teljesen fölösleges: a kölcsönös örömszerzésen alapuló szexben nem lehet probléma, hogy te egy kis extra figyelmet igényelsz, és ha a megfelelő emberrel vagy, bizonyára örömmel tesz téged boldoggá. Ha nem, akkor a hiba benne van, nem benned!

„Normálisan nézek ki ott lent?”

2/5 „Normálisan nézek ki ott lent?”

Nem túl nagy, nem túl kicsi, nem lóg ki vagy be, nem hajlik oldalra? A legtöbb heteroszexuális nő nem látott kimondottan sok női nemi szervet, mégis képes elkezdeni azon gondolkodni, hogy vajon hogyan KELLENE kinéznie egynek, és hogy az övé olyan-e.

Ha egy kicsit is a mélyére nézel ennek a félelemnek, látni fogod, hogy nyilvánvalóan a reklámipar gerjesztette állandó bizonytalanság van mögötte, de valami tényleg nevetséges szinten.

Hidd el, hogy a párodat sokkal jobban érdekli, hogy milyen izgalmas személyiség vagy, hogy milyen bátran nevetsz, de még azt is izgatóbbnak találja, hogy hogyan gondolkodsz a klímaváltozásról, mint azt, hogy hogyan aránylanak a kisajkaid a nagyajkaidhoz. Látatlanban is megmondjuk: nyugi, minden rendben van veled!

„Ilyet a rendes lányok nem csinálnak…” Kép forrása: makennaalyse.com

3/5 „Ilyet a rendes lányok nem csinálnak…”

Még a szuper felvilágosult nyugati kultúrában is hajlamosak sokan azzal traktálni a lányokat, hogy a szex valami alantas, piszkos dolog, amit az igazán rendes nők olyan látványosan azért nem élvezhetnek. Ezt a gondolatot levetkőzni persze nem olyan egyszerű, és nem is kell siettetni a dolgot. Ha valamit kellemetlennek vagy kényelmetlennek érzel, akkor arra bármikor mondhatsz nemet, de egy türelmes és odaadó partnerrel, valamint a saját, tudatos törekvéseddel mégis érdemes apró lépésenként megértetni magaddal, hogy bármi, amit a kölcsönös beleegyezésetekkel a testi örömért tesztek, az nem lehet rossz, mocskos vagy perverz. Ha szükséges, akár szakember segítségét is kérheted abban, hogy levetkőzd ezt a szorongást, de semmiképpen sem érdemes hagyni, hogy egy életen át megrontsa a gyönyörödet.

„Pisilni kell!”

4/5 „Pisilni kell!”

A felmérések szerint meglepően sok nőnek azért van gondja az orgazmussal, mert mikor a csúcs közelébe érnének, úgy érzik, pisilniük kell, ezért elkezdik megfeszíteni a záróizmaikat, vagy egyszerűen csak azon izgulnak, hogy tényleg pisilni fognak. Egyik sem tesz jót az orgazmusodnak.

Pedig valójában csak arról van szó, hogy a gyönyör előtti pillanatokban valóban hasonló nyomást érezhetsz, mint akkor, amikor pisilned kell.

Egészséges nőknél azonban annak az esélye, hogy ez bekövetkezik, extrém módon alacsony, szóval tényleg érdemesebb csak lazítani, és hagyni, hogy történjen, aminek történnie kell. Sokkal valószínűbb, hogy a jól eső kielégülés lesz az.

„Remélem, nem hallanak a gyerekek/a szüleim/a szomszédok” Kép forrása: shop.forloveandlemons.com

5/5 „Remélem, nem hallanak a gyerekek/a szüleim/a szomszédok”

Nehéz úgy átadni magad a gyönyörnek, ha közben folyton kontrollálni próbálod magadat. Oké, nem arra biztatunk, hogy sikoltozd fel az egész kerületet – bár, ha tényleg ez kell a boldogságodhoz, akkor gyerünk, kislány, hadd szóljon! – de a szakértők szerint sokszor már az is segít, ha bekapcsolod a tévét, vagy feltesztek egy lemezt, aminek a hangja elnyomja a visszafogott sóhajokat.

A hosszú távú megoldás pedig mindenképpen az lehet, ha megérteted magaddal: felnőtt nőként teljesen természetes, hogy megéled a saját szexualitásodat, és semmi olyasmi nincs ezzel összefüggésben, amit szégyellned kellene bárki előtt is.