10 meglepő tény a női önkielégítésről

Szőke Angéla
Írta: ,

A női önkielégítés mindig tabu témának számított, pedig egy teljesen természetes jelenség. A női maszturbáció és orgazmus misztériuma az idők kezdete óta foglalkoztatja a férfiakat, de vannak dolgok, amiket még mi, nők sem tudunk. Pedig rendkívül fontos és kijelenthetjük, hogy szinte olyan szükséges életünkhöz, mint a fogmosás. Íme tíz meglepő tény a női önkielégítésről. 

Vagyaim.hu

1. Kifejezetten egészséges

Az önkielégítés nemcsak jó érzés, a testünknek is jót tesz. Ez főleg a felszabaduló endorfinnak köszönhető, ami enyhíti a szorongást, a remegést és még a menstruációs görcsöket is megszűntetheti. 

2. Természetes fájdalomcsillapító 

Ahogy az előbb említett görcsöket, így gyakorlatilag minden más fájdalmat is enyhít egy kiadós orgazmus. Ha például fáj a fejed, aszpirin helyett az is hatásos, ha a csúcsra segíted magad. 

3. Nyálat nem ajánlatos „használni” hozzá

Egy kutatás bebizonyította, hogy azok a nők, akik ujjaikat nyállal síkosították, nagyobb arányban kaptak el fertőzéseket. Ez azért van, mert a nyál megzavarja a hüvelyi baktériumflórát, tehát szerencsésebb sikosítót használni.  

4. A nőstény majmok is csinálják

A tudósok sok állatfajnál figyeltek meg önkielégítést és a mókusok, szarvasok és rozmárok is magukhoz nyúlnak olykor, de az emberszabású majmok nőstényei még eszközt is használnak ennek érdekében: Előfordul ugyanis, hogy bottal elégítetik ki magukat. 

maestro15/depositphotos.com

5. Nem leszel tőle pattanásos

A férfiakat a szüleik azzal ijesztgetik, hogy megvakulnak a maszturbálástól, a lányokat pedig azzal, hogy pattanásos lesz tőle a bőrük. Természetesen egyik sem igaz, habár abban van valami, hogy orgazmus alatt kissé megemelkedik a tesztoszteron-szintünk. Ez azonban csekély mennyiségű felszabadult hormon, így nem kell attól félni, hogy kipattogzunk emiatt. 

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?