Boldogabbá és egészségesebbé tesz! Érvek a maszturbácíó mellett

Sándor Alexandra
Írta: ,

Noha az önkielégítés a mi kultúránkban is bűnnek számított egykoron, ma már senki sem tagadja, hogy egy fecske is csinálhat nyarat az ágyban. Dr. Lauren Streicher szülész-nőgyógyász és szexuálterapeuta a Huffington Post hasábjain fejtette ki, miért jó a testi-lelki egészségednek, ha nem vagy rest magadban mókázni.

Boldogabb leszel tőle

„Mindannyian tudjuk, hogy az élvezet jó érzést eredményez” – fogalmaz Nyilvánvaló Kapitányt megszégyenítő pontossággal Dr. Streicher.

Az orgazmus során kétféle endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel benned: az egyik a dopamin, a másik pedig az oxitocin.

Ezek olyan mámoros állapotot idéznek elő, hogy az alkohol és a gyógyszerek kispályásnak minősülnek hozzá képest.

Persze, ez csak akkor igaz, ha semmiféle neveltetésből vagy belső meggyőződésből eredő ok nem akadályozza az örömödet.

Fontos ugyanis, hogy lelkileg is át tudd magad adni a dolognak, tehát saját magaddal se csak kósza numerákba menj bele!

Jobban érzed magad a bőrödben

Ideális esetben a tested a legjobb barátod kell, hogy legyen – hiszen ő az egyetlen, aki egy életen át biztosan kitart melletted.

Márpedig csak azzal alakíthatsz ki ennyire közeli viszonyt, akinek időt és energiát szánsz a minél alaposabb megismerésére.

„Elképesztően fontos, hogy a nők megkedveljék az egyedi anatómiai sajátosságaikat, és megtanulják, hogyan tudnak örömet szerezni maguknak” – vélekedik a szakember.

Akár hiszed, akár nem, ez egyfajta elméleti bölcselkedéssel is együtt jár, hiszen muszáj tudnod, mit hogyan alkotott meg rajtad a természet, illetve miképpen reagálsz a különböző ingerekre.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019