5+1 dolog, amit soha ne tegyél egy nagy veszekedés után

Marcali Nóra
Írta: ,

Sokszor mondják, hogy egy igazán szenvedélyes kapcsolathoz a viták, veszekedések is hozzátartoznak, ha pedig te és a párod is heves vérmérsékletűek vagytok, akkor ez bizony néha elkerülhetetlen. De ahogy az életben minden, a vitatkozás is tanulható, az pedig pláne, hogy utána hogyan ne nyomja rá a bélyegét a kapcsolatotokra. És persze ne feledd: vita után édes a békülés.

1. Ne légy távolságtartó

Persze nem lehet egy komolyabb veszekedés után azonnal úgy viselkedni, mintha mi sem történt volna, de meg kell tanulnod kezelni a helyzetet.

Az élet megy tovább, ha pedig a vita nem vezet szakításhoz vagy végleges eltávolodáshoz, akkor rendezd le magadban és ne büntesd a másikat hallgatással, sértődéssel, hiszen ez a fajta hidegháború mindkettőtökre káros hatással lehet

2. Ne fordítsd ellene azokat a dolgokat, amiket a vita hevében mondott

Ismered a mondást, hogy „ami Vegasban történt, az Vegasban is marad”? Valahogy így van ez a vitákkal is: amit a vita hevében, első mérgedben mondtál, te sem szívesen hallanád vissza később, hiszen talán nem is gondoltad komolyan. Ilyenkor elszabadulnak az indulatok és bizony néha olyasmi is elhangozhat, amit egyik fél sem gondol komolyan. Ne vágj a másik fejéhez semmit, amit meggondolatlanul mondott, és amit valószínűleg már ő maga is bán.

3. Ne zárjátok le a vitát, amíg nem sikerül tisztázni az okokat

Ha azelőtt szőnyeg alá söpritek a problémát, hogy valóban megoldanátok, azzal csak elodázzátok a nehéz helyzetet. Persze előfordulhat, hogy egy komolyabb ellentétről van szó – ebben az esetben meg kell tanulnotok „szünetet tartani” a vitában, és amikor mindkét fél készen áll, akkor folytatni a beszélgetést, átgondoltan, talán nyugodtabb hangnemben. Ha befejezetlenül zártok le egy vitát, akkor biztos, hogy mindkettőtökben marad majd tüske.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?