Vajon mennyire sikeres a randi? Keresd ezeket a gesztusokat, ha biztosra akarsz menni!

Írta: ,

Mindenki szeretné minél előbb megtudni, mennyire volt sikeres a randevúja. Bár tényleges információkat majd csak az idő fog tartogatni számodra, már a randi folyamán is észrevehetsz olyan gesztusokat, amik arra utalnak, hogy megnyugodhatsz: minden a legnagyobb rendben halad. De mire érdemes odafigyelned?

1/5 Az arc mindent elárul

A legtöbben tudat alatt értékelik a másik gesztusait, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelhetnéd tudatosan is a jeleket. Ha a partnered gond nélkül tartja veled a szemkontaktust, az egyértelműen pozitív visszacsatolás. Akkor sem kell aggódnod, ha néha félrepillant, pl. amikor zavarba jött valamitől, de azért arra kell törekedned, hogy ez ne forduljon elő túl gyakran.

A mosolygás ugyancsak akkor jó jel, ha közben rád néz, nem pedig úgy mosolyodik el, hogy szinte nem is figyel, mert ez szintén csak zavarodott, feszültségoldó mosoly. Érdemes azt is megfigyelned, mit csinál a kezével az arca körül. Támasztja a fejét? Jó eséllyel untatod, válts témát! Piszkálja az arcát, a szakállát? Minden bizonnyal zavarba jött, vagy tanácstalan, mit is kellene mondania, tennie.

 

2/5 A testtartása is számít

Egy testtartás mindent elmond arról, hogyan viszonyul hozzád. Ha maga előtt összefonja a karjait, az zárkózottságra utal, nem sikerült felengednie a társaságodban.

Nem jó jel az sem, ha nem teljesen feléd fordul, mert ezzel tudata alatt egy menekülési útvonalat tart fenn magának – sokkal könnyebb felpattanni és távozni úgy, hogy nem teljesen feléd néz a mellkasa, hanem oldalirányba.

Ugyanezt nem csak a karjain és törzsén figyelheted meg, hanem a lábain is, bár ezek nem feltétlenül vannak szem előtt. Ha mégis sikerül szemügyre venned őket, pozitív jelzés, amennyiben feléd mutat velük. Ha oldalra irányítja a lábfejét, esetleg összekulcsolja őket, az lehet az elutasítás, kellemetlen érzés megnyilvánulása.

 

3/5 Konkrét jelzések

Magabiztos (vagy legalábbis annak akar tűnni), ha könyökével megtámaszkodik valamin, pl. a pulton, csípőjét pedig lazán oldalra tolja. Ez lehet egyfajta konkrét jelzés is számodra, ami a vonzalmat hivatott megtestesíteni, ám egyben felkérés is a keringőre.

Hasonló jelnek számít az is, ha a csípője környékén tartja a kezét, esetleg zsebre dugja. Utóbbi főleg akkor jelent érdeklődést, magabiztosságot, ha a hüvelykujja kikandikál a zsebéből. Amennyiben az övén matat, vagy azon támaszkodik a kezével, az szintén egyértelműen arra utal, hogy működik a kémia.

Más kérdés, mennyire tetszik neked, hogy ezek a gesztusok nagyon is konkrétak, és szexuális tartalmuk van. Ha nem érzed erőltetettnek a stílust, és neked is tetszik a srác, akkor minden rendben, de ha soknak tartod, akkor ideje visszavonulót fújnod.

4/5 Figyeld a távolságot

Az intimzóna nagyon is valós fogalom, és rengeteget elmond a vonzalomról a köztetek levő távolság.

Értelemszerűen minél közelebb kerültök egymáshoz, annál jobban működik a kémia, de ezt nehéz eldönteni pl.akkor, ha az asztal két végén ültök.

Ebben az esetben azt figyeld, törekszik-e arra, hogy közelebb hajolhasson hozzád, vagy a lehető legtávolabb ül le az asztaltól, és ott is gyakran hátradől.

Utóbbi nyilván távolságtartó gesztus, míg előbbi rövidíti a köztetek levő távolságot – nem csak átvitt értelemben, hanem fizikálisan is, ennélfogva pozitív testbeszédnek bizonyul.

5/5 Apró érintések

Végül, de nem utolsó sorban az apró érintések azok, amik igazán sokat nyomnak majd a latban. Sokszor ezek sem tudatosan működnek, gyakran az sem veszi észre, aki adja őket, és az sem, aki kapja – kivéve, ha nagyon odafigyel.

Kezdeményező gesztus, ha nagyon gyengéden hozzád ér, pl. mikor kifelé készültök az étteremből, és ujjvégeivel gyengéden megérinti a derekadat. Nem jellemző, hogy az első randin, első találkozás alkalmával sokkal komolyabb érintésekre számíthatsz, pl. nem fog átnyúlni az asztalon és kezébe venni a kezedet, ez jóval később fordulhat elő (különben iszonyú rámenős alak lehet).

A szemeivel is „letapogathat”, és ezt is érintésnek foghatod fel. Ha többször pillant az ajkaidra, akkor alig várja, hogy megcsókolhasson, ha pedig rajtakapod, hogy máshol is felmér, akkor gondolatban már garantáltan levetkőztetett.