Vajon mennyire sikeres a randi? Keresd ezeket a gesztusokat, ha biztosra akarsz menni!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindenki szeretné minél előbb megtudni, mennyire volt sikeres a randevúja. Bár tényleges információkat majd csak az idő fog tartogatni számodra, már a randi folyamán is észrevehetsz olyan gesztusokat, amik arra utalnak, hogy megnyugodhatsz: minden a legnagyobb rendben halad. De mire érdemes odafigyelned?

A legtöbben tudat alatt értékelik a másik gesztusait, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelhetnéd tudatosan is a jeleket. Ha a partnered gond nélkül tartja veled a szemkontaktust, az egyértelműen pozitív visszacsatolás. Akkor sem kell aggódnod, ha néha félrepillant, pl. amikor zavarba jött valamitől, de azért arra kell törekedned, hogy ez ne forduljon elő túl gyakran.

A mosolygás ugyancsak akkor jó jel, ha közben rád néz, nem pedig úgy mosolyodik el, hogy szinte nem is figyel, mert ez szintén csak zavarodott, feszültségoldó mosoly. Érdemes azt is megfigyelned, mit csinál a kezével az arca körül. Támasztja a fejét? Jó eséllyel untatod, válts témát! Piszkálja az arcát, a szakállát? Minden bizonnyal zavarba jött, vagy tanácstalan, mit is kellene mondania, tennie.

 

Egy testtartás mindent elmond arról, hogyan viszonyul hozzád. Ha maga előtt összefonja a karjait, az zárkózottságra utal, nem sikerült felengednie a társaságodban.

Nem jó jel az sem, ha nem teljesen feléd fordul, mert ezzel tudata alatt egy menekülési útvonalat tart fenn magának – sokkal könnyebb felpattanni és távozni úgy, hogy nem teljesen feléd néz a mellkasa, hanem oldalirányba.

Ugyanezt nem csak a karjain és törzsén figyelheted meg, hanem a lábain is, bár ezek nem feltétlenül vannak szem előtt. Ha mégis sikerül szemügyre venned őket, pozitív jelzés, amennyiben feléd mutat velük. Ha oldalra irányítja a lábfejét, esetleg összekulcsolja őket, az lehet az elutasítás, kellemetlen érzés megnyilvánulása.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019