Útmutató a férjed exfeleségéhez

Sándor Alexandra
Írta: ,
Útmutató a férjed exfeleségéhez

Ha olyan férfival kötöd össze az életed, aki korábban már családot alapított egy másik nővel, akkor bizony újfajta emberi kapcsolatokra is szert teszel, hiszen valószínűleg meg kell ismerkedned a volt feleséggel. Írott szabályok nincsenek, de megpróbálunk segíteni, hogy könnyebben vedd az akadályt!

Csak határozottan!

Magad sem tudod, milyen viszonyt szeretnél kiépíteni az „elődöddel”? Ez bizony probléma, hiszen mindennek az alapja, hogy tisztázd magadban az igényeket. Amennyiben nem tudsz vagy nem akarsz bizalmas kapcsolatot vele, semmi gond, de akkor valóban szorítkozzon kommunikációtok a mindkettőtöket érintő témákra, például a gyerekek napirendjére.
Az összes emberi kapcsolatra érvényes egyébként, hogy ha világossá teszed, mit adsz és mit vársz el, minden zökkenőmentesebben megy.

Beszélj a férjeddel!

Tartasz tőle, hogy ovis árulkodásnak számít, ha a volt párjára panaszkodsz? Akkor ne panaszkodj, hanem úgy beszéljétek meg a dolgot, hogy próbálsz tárgyilagos és racionális maradni!

Érzelmi töltetű mondatok helyett észérveket használj, hiszen nem az a célod, hogy a partnered rossz szájízzel gondoljon az olyan helyzetekre, amikor nektek, csajoknak muszáj egy légtérbe kerülni!
„Figyelj, a volt feleséged ezt és ezt mondta, ami nekem rosszul esett” – ez a kijelentés például rendben van, mert nem az illetőt minősíted, hanem a saját benyomásodat meséled el.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba