8 különleges fonott haj, lépésről lépésre

8 különleges fonott haj, lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Haj / 8 különleges fonott haj, lépésről lépésre

Mindig is szerettem a fonott frizurákat, de sajnos a hagyományos hármas fonásnál sosem jutottam messzebb. Aztán, amikor megszületett a kislányom, úgy gondoltam, muszáj lesz megtanulnom, hiszen a gyönyörű hosszú haját időnként szerettem volna szépen befonni. Némi gyakorlás után gond nélkül meg tudtam csinálni magamnak, és neki is a kalászfonást, és ezzel már bőségesen megelégszem. Azonban nem csak a bonyolultabb és elsőre lehetetlennek tűnő technikákkal készíthetsz magadnak csodálatos frizurákat, hiszen a klasszikus hármas fonásnak is lehet egyedi a látványa.

Ejtett négyes fonás

Ez a fonat nem annyira kezdőknek való, bár ha kicsit jobban megnézed a technikát, nem is olyan bonyolult az elkészítése. A hajad egyik oldalán, felül válassz le egy szélesebb tincset, és ezt oszd négy részre.

Kövesd a négyes fonás technikáját úgy, hogy a belső tincshez mindig hozzáfogsz egy újabbat a kiengedett szálak közül.

Ha nem vagy jártas benne, a képeken látható technikát leutánozhatod, de ezt a fonatot természetesen sima kalászfonással is leutánozhatod.

 

Elegáns koronafonat

Ez a fonat már sokkal egyszerűbb, mint az előző, holott a látványából ez mit sem von le. Lazán és kissé féloldalasan válaszd ketté a tincseidet, majd mindkét részt fond be hármas fonással.

A rögzítéshez olyan hajgumit használj, ami nem feltűnő és apró, hiszen el kell majd rejtened. A két fonatot vezesd végig a képeken látható módon, majd tűzd le őket az arcod mellett.

Egy-egy ráfésült tinccsel rejtsd el a hajgumit és a csatot egyaránt.

 

Átvezetett fonatok

Ez a hajfonat ötvözi a kalászfonást és a klasszikus hármas fonást. Először válaszd el két egyforma részre a hajadat, majd külön-külön fond be mindkét részt hármas fonással.

A trükk annyi, hogy a fonat belső feléhez mindig fogj egy-egy plusz tincset és hagyd, hogy a hajszálak lazák maradjanak.

Miután mindkét oldallal végeztél, a jobb oldali fonatot a baloldalon, a bal oldalit pedig a jobboldalon tűzd le. Természetesen itt is figyelj a csatok és a hajgumik elrejtésére!

 

Ejtett fonat

Az ilyen és az ehhez hasonló, lágy esésű fonatokban az a legjobb, hogy nem tűnnek fel bennük az apróbb egyenetlenségek, hibák, így bátran próbálkozhatsz az elkészítésükkel, gyakorlás gyanánt tökéletesek lesznek.

Válaszd le a hajad felső részét, majd válaszd két részre. Mindkét felét fond be kalászfonással úgy, hogy próbálod a fonatot a választékhoz igazítani.

Ha elkészültél, a két fonatot bújtasd át egymáson, majd a fonatok alá nyúlva rögzítsd a frizurádat egy-egy csattal.

 

Retro fonat

A mostani retro trendekhez tökéletesen passzolnak ezek a tupírozott, fonott frizurák, ráadásul az elkészítésük sem bonyolult.

Alaposan tupírozd fel a hajadat, majd az egyik oldalon, a füled mögött válassz le egy kisebb részt olyan hosszan, amilyen a választékod is.

Ezt a tincset szoros kalászfonással fond be, majd miután elértél az arcod alsó részéig, hagyományos hármas fonással folytasd. Ha rögzítetted a fonatot, a szálakat enyhén lazítsd meg, és már el is készültél.

 

Hajpánt-fonat

Ez a frizura nem csak rendkívül látványos, hanem nagyon praktikus viselet is egyben, így érdemes megtanulnod az elkészítését. Elkezdeni egy kicsit nehéz, de utána már könnyen és gyorsan tudsz haladni a szálakkal.

Az egyik oldalon, a füled mögött válassz le három tincset, és kezd el fonni kalászfonással: haladj a fejtetődön, az arcod vonala mentén ezzel a technikával egészen addig, amíg el nem érkezel a másik füledig.

Itt tűzd le a tincseket, és már el is készült a csodaszép frizurád.

 

Hamis fonat

Ezt a fonatot imádni fogod, ha el sem tudod képzelni, hogy bármilyen bonyolultabb fonást elkészíts. Válassz le két tincset a fejtőtődön a képen látható módon, és fogd össze őket egy-egy hajgumival.

Az első tincset válaszd ketté, és gumizd össze úgy, hogy egy extra tincset veszel hozzá a frizurádból. Így haladj egészen addig, amíg át nem érsz a fejed másik oldalára.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy gondosan meglazítsd a tincseket és eligazgasd az összes hajgumit úgy, hogy azok ne látszódjanak ki. Kész is a csodás hamis fonat!

 

Csomózott fonat

Ez a fonat ugyancsak jó választás akkor, ha számodra nem igazán testhezálló a különféle fonatok elkészítése.

Egyetlen hátránya, hogy inkább hosszú hajon könnyű a kivitelezése, de természetesen a rövidebb tincsekkel is megpróbálkozhatsz.

Válassz le egy-egy szélesebb tincset az arcod két oldalán, majd hátul csomózd meg őket és rögzítsd csattal. Ezzel a technikával haladj lefelé egészen addig, amíg el nem érsz a szálak végéig.

A szebb látvány érdekében időnként érdemes kicsit tupíroznod a szálakat, illetve sokszor esztétikusabb, ha az oldalsó tincseket nem kifelé, hanem befelé vezeted el.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást