Mielőtt újra összejönnél az exeddel, tedd fel neki a következő 5 kérdést

Nagy Niki
Írta: ,

Gyakran elfelejtjük, hogy egy kapcsolatban nem csak mi létezünk, hanem egy másik ember is, akinek a mieinktől teljesen eltérő gondolatai és szándékai is lehetnek. Ugyanígy elfelejtjük ezt akkor is, ha már külön vagyunk, de a szívünk visszahúzna az exhez – éppen ezért, ha ilyesmin gondolkozol, először tedd fel neki ezeket a kérdéseket, és várd meg a választ. Nagyon sokat tanulhatsz belőle!

1. Össze tudnál velem jönni újra?

Érdemes az alapokkal kezdeni – ha őt nem érdekli egy újrakezdés, te a fejedre is állhatsz, akkor sem lesz belőle igazán semmi. Nem tudsz meggyőzni valakit akkor, ha jól érzi magát nélküled, vagy ha valamilyen más oknál fogva döntötte el, hogy nem kell neki többet ez a kapcsolat.

Csak akkor próbálkozz tovább, ha megkaptad a zöld utat, egyébként pedig tartsd tiszteletben az érzéseit.

2. Szerinted miért szakítottunk?

Biztosan megvan a saját elképzelésed a kapcsolatról és arról is, miért és hogyan lett vége az egésznek. De sokat tanulhatsz abból, ahogyan ő látja a helyzetet, pláne akkor, ha egy ideje már külön vagytok, és neki is volt lehetősége higgadtan átgondolni mindent. Így már biztosan nem idegből fog válaszolni, és meg tudjátok beszélni azokat a problémákat, amik aztán a véghez vezettek.

3. Mit gondolsz a külön töltött időről?

Érdekes lehet rájönni, hogy tanult-e valamit az esetből a másik, vagy még mindig ugyanúgy gondolkodik mindenről. Ez kulcsfontosságú a kapcsolat szempontjából, hiszen ha ugyanabba a helyzetbe csöppentek vissza, mint amiből kiléptetek, és egyikőtök sem változott, az ugyanazt az eredményt fogja hozni, mint legutóbb.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!