5 fotó, amit sose tegyél ki a társkereső profilodra

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:

Mint mondják, egy kép ezer szóval felér, és amikor ez a mondás megszületett, még nem is létezett online társkeresés, ahol aztán pláne ez a helyzet. Ugyanis az egyoldalnyi „magamról” leírásodat – valljuk be – az égvilágon senki nem fogja elolvasni, a fotóidat viszont alaposan megnézegetik az úriemberek. Egy jól eltalált – vagy éppen rosszul megválasztott – fénykép tehát sorsdöntő lehet, hiszen ki tudja, lehet, hogy pont életed szerelme húz balra egy előnytelen kép miatt. Ha az alábbi öt példában magadra ismersz, cseréld ki a fotót és így máris jobb esélyekkel indulsz a netes ismerkedés szigorúan vizuális világában.

1. Az ősrégi kép

Mindenkinek van egy olyan kedvenc képe magáról, amikor még fiatalabb volt, esetleg jópár kilóval vékonyabb és megörökítették egy jól elkapott pillanatban. Két-három évnél régebbi fotót ne tegyél fel, hiszen ennyi idő alatt változunk annyit, hogy ne a valóságot tükrözze és ciki azzal kezdeni a csetelést, hogy magyarázkodunk, hogy azóta rövidebb/hosszabb, vörösebb-szőkébb a hajunk. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha jóval vékonyabb vagy a fényképen, mint most, a randipartnered ugyanis garantáltan csalódott lesz és valószínűleg nem lesz folytatás.

2. A túlmanipulált kép

Ma már mindenki tudja annyira kezelni a képszerkesztő programokat, hogy tudjon alakítani a fényképein, továbbá olyan filterek állnak rendelkezésünkre, amik egy gombnyomással előnyös fotót kreálnak szinte bárkiről. Sőt, egyes telefonok már akkor szép, sima bőrt varázsolnak az arcunkra, amikor még be sem fókuszált rendesen a kamera. Ha olyan profilképet teszel ki, amin tökéletes a sminked és szuper a világítás, illetve százötven kép közül választottad ki, majd megtoldottad egy kis képszerkesztéssel és végül meghintetted egy csodafilterrel, nos, megkockáztatom, hogy nem éppen a valóságot fogja tükrözni. Az eredmény a randin ugyanaz lehet ebben az esetben, mint az előző pontnál.

3. Nem te vagy a képen

Egy pálmafás tengerpart nagyon hangulatos tud lenni, illetve egy kiscica is nagyon aranyos, de ez egy társkereső oldalon senkit nem érdekel. Egyetlen férfi sem fog ráírni egy olyan nőre, akinek nem a saját arca a profilképe. A naplementékre írt magvas idézetek szintén nem fogják felkelteni senki figyelmét. Azzal, hogy nem te vagy a fotón, egyből egy olyan falat emelsz magad köré, amit senki nem akar majd megmászni.

Ezzel azt üzened a potenciális jelölteknek, hogy annyira sem veszed komolyan ezt az egészet, hogy az arcod add hozzá.

Ilyenkor a fiúk simán továbblépnek az adatlapodon, vagy rosszabb esetben azt gondolják, olyan csúnya vagy, hogy még képet sem mersz kirakni magadról.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv