5+1 szituáció, amikor nőként megalázod magad

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 szituáció, amikor nőként megalázod magad

Pedro Calderon mondta: ,,Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs olyan alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne.” Megaláztatás szempontjából mégsem a férfi jelenti a legnagyobb veszélyt egy nő számára, hanem saját maga. Egyrészt, mert csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát, másrészt, mert a nő képes olyan dolgokra a szerelem zászlaja alatt, amivel – akár tudtán kívül – porig alázza magát.

A megerősítés keresése

A nőknek van egy rossz szokásuk: nem tuják, hogy kinek miről beszélhetnek, és mennyit. Ha egy nőnek önigazolásra van szüksége – mondjuk egy szakítás után – boldog-boldogtalant bevon az életébe, meggondolatlanul, rengeteg szóval. Mindenkinek – nem csak kebelbarátnőinek – elpanaszolja az őt ért sérelmet.

Az ismerősök nagy részét ez nem érdekli, mert van saját problémájuk, így csak annyi fog megmaradni a beszélgetésből benne, hogy szerencsétlen megint milyen rosszul járt. Szánalmat fog érezni, segíteni pedig nem fog, mert nem tud, hiszen ő csak egy ismerős. A rosszabb verzió az, ha pletykás is, mert így a fél város szánni fogja a szakításon keresztül ment nőt.

Lobbizás

A legjobban úgy tudja megalázni saját magát egy nő, ha folyamatosan olyan embereket keres környezetében, akiket maga mellé tud állítani. Ezek az emberek többnyire a családból kerülnek ki.

Szülő, testvér, gyerek, bárki lehet. Az már csak ráadás, hogy ez valamennyire gerinctelen is, hiszen – ha csak nem bántalmazásról vagy egyéb szörnyűségről van szó – mi választottuk párunkat anno, életünk, testünk része volt.

Tehát, amikor szapulva, a megértésre és szánalomra építve próbáljuk meggyőzni környezetünket arról, hogy milyen ,,szemét” az exünk, saját választásunkat, saját magunk értelmi képességeit, életrevalóságunkat vonjuk kétségbe.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!