„Leszek én még valaha szerelmes?” - 5 dolog, ami ennek útjában állhat

Szirák Viki
Írta: ,
„Leszek én még valaha szerelmes?” - 5 dolog, ami ennek útjában állhat

Kép forrása: unsplash.com

Beköszöntött egy újabb szombat, te pedig megint egyedül vágsz neki az estének, és a programod kimerül a sorozatnézésben. A barátaid ugyanis a párjaikkal töltik a hétvégét, és úgy fest, rajtad kívül mindenki rózsaszín ködben úszik; te viszont már régóta nem találkoztál senkivel, aki felkeltette volna az érdeklődésedet. Nem csoda, hogy előbb-utóbb felmerül benned a kérdés, "leszek én még valaha szerelmes?" Ebben az esetben jó tudnod azt is, mi állhat ennek útjában!

Lehet, hogy túl magasak az elvárásaid?

Pszichológusok szerint az egyik legnagyobb akadályozó tényezője a párkeresésnek az, hogy az emberek hamis álomképekbe ringatják magukat, köszönhetően a filmeknek és regényeknek. Ezért amikor a randin szembesülnek a másik hibáival, rögtön le is zárják a románcot, noha tökéletes férfiak és nők nem léteznek.

Még álmaid férfija sem néz ki hibátlanul reggelente, és mindenkinek vannak idegesítő szokásai, ahogy neked is.

Ha ezt képes vagy elfogadni, máris nagyobb eséllyel találkozhatsz valakivel, aki nem csak néhány randi erejéig van jelen az életedben. Ilyenkor gondold át, mi az, ami számodra elfogadhatatlan; ha ez jelen van a partneredben, ne adj neki újabb esélyt. De ha olyan hibáit észleled, amelyek egyébként elfogadhatóak lennének, ne lépj ki a dologból egyetlen alkalom után.

Nem az eseted

Sok olyan pasival találkoztál, akivel sosem lett komoly a kapcsolat? Végül kiderült róluk, hogy csak szórakoztak, vagy egyáltalán nem is olyan jófejek, mint amilyennek mutatták magukat? Sokszor van, hogy egyáltalán nem az elvárásaiddal, és nem is veled van a gond. Nem kizárt, hogy ha sorra a rossz pasikat fogod ki, egyszerűen nem jó típusok közül válogatsz. Ebben az esetben érdemes esélyt adnod egy olyan srácnak, aki nem kifejezetten tűnik az esetednek.

Például ha eddig mindig nagyon sportos, extrovertált, spontán természetű pasikkal randiztál, menj el egy találkozóra egy olyan férfivel, aki megfontoltabb, nyugisabb életvitelű. Lehet, hogy nem is tudtad, de ő sokkal jobban passzol hozzád, mint azok, akiket eddig az esetednek tartottál.

Félre a taktikákkal!

Felejtsd el a taktikákat, a "várok egy órát a válasszal"-típusú játékokat. Ahelyett, hogy folyton azt próbálnád eldönteni, mi lenne a helyes lépés, inkább add önmagad.

Bár tény, hogy a férfiakban némileg felébreszti a vadászösztönt az, ha nem olyan egyszerű megszerezni téged, azért a jégkirálynő szerepét inkább felejtsd el.

Aki komoly kapcsolatot szeretne, valóban érdeklődni fog irántad, de ha azt látja, hogy te nem igazán viszonzod ezt (még ha csak színjátékról is van szó), hamar elmehet a kedve, és inkább másokkal kezd ismerkedni. Tedd azt, amit fordított helyzetben te is elvárnál a sráctól.

Kevés önbizalom

Sokan azért nem találnak maguknak párt, mert rögtön saját magukban keresik a hibát. Azt gondolják, hogy ők már túl idősek a randizgatáshoz, nem elég csinosak, és biztos, hogy mindenkinek azonnal szembetűnik az a pár ránc, ami a szemük mellett rejtőzködik. Az alacsony önbizalom miatt sokan szinte találkozni sem mernek személyesen másokkal, de még ha erőt is vesznek magukon, a kisugárzásukból azonnal átsüt, hogy nem érzik jól magukat a bőrükben.

Talán neked is ez a problémád! Lehet, hogy úgy gondolod, nem vagy elég csinos, és emiatt nem tudod elengedni magad a randin. Pedig a srác valószínűleg azért hívott el téged, mert a külsőd tetszik neki, a személyiségeddel pedig már sikerült megfognod őt.

Kérdezz sokat!

Sokszor megesett már veled, hogy randiztál egy pasival, és bár úgy érezted, minden jó volt, végül mégsem keresett újra? Akadnak emberek, akik a randikon annyira izgulnak, hogy összevissza beszélnek, elnyomják a másikat, vagy nagyon sokat mesélnek magukról.

Az egyik legjobb taktika az, ha a találkozón inkább a csendesebb fél szerepét öltöd magadra, és ahelyett, hogy sokat beszélnél magadról, inkább a srác felől érdeklődnél.

Az emberek alapjáraton ugyanis imádnak magukról beszélni, és örülnek annak, ha a másik fél érdeklődik irántuk. Ezzel azt érezteted a pasival, hogy szeretnéd jobban megismerni őt, ha pedig hasonlóképp érez, biztos, hogy ő is számtalan kérdést feltesz neked.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv