A szerelem elmúlik: 5 fázis, amit minden szakításon áteső pár megél

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szakítás csak nagyon kivételes esetekben váratlan: a legtöbbször a felek pontosan érzik, hogy a kapcsolat sajnos nem fog működni hosszú távon. Lássuk milyen fázisai vannak a párkapcsolat végleges megbomlásának és melyik fázisban mit lehet tenni a folyamat visszafordításához!

Biztos te is hallottál már arról, hogy egy páros órákat veszekedett azon, hogy egyikőjük már megint nem középen nyomta a fogkrémet, vagy nem úgy volt az ülőke, ahogy elméletileg lennie kellett volna. Nos, ez a szakítás első fázisa, ami persze nem jelenti azt, hogy ténylegesen válás lesz az egészből, de arra azért mindenképpen figyelmeztet, hogy már messze nem repkednek körülöttetek a pillangók.

Az apró dolgok is szörnyen idegesítőek tudnak lenni, ám tulajdonképpen csak kiütközési pontok. Gyakran nem a fogkrém, vagy az ülőke a hibás, hanem az a sok felgyülemlett és megoldatlan feszültség, kommunikációs probléma, ami a háttérben húzódik, és amiket nem tisztáztatok.

Ezért aztán, amint van rá mód, ezek az elfojtott problémák felszínre bukkannak, mégpedig sérelmek formájában.

Ezt mi, nők, hajlamosak vagyunk túlságosan komolyan venni, pedig gyakran semmi ok az aggodalomra. Egész pontosan arról van szó, hogy mi túl sokat fecsegünk, a férfiak pedig túl keveset figyelnek oda – szóval nem feltétlenül a szakítás közeledtét jelzi, ha rajtakapod, hogy nem figyelt rád, miközben egy számodra fontos dolgot ecseteltél.

Más kérdés, ha ez a fontos dolog a kapcsolatotokat, a jövőtöket érinti, vagy neked különösen lényeges, de őt jól láthatóan a legkevésbé sem érdekli - sőt, untatja. Ez sajnos arra is utalhat, hogy eltávolodtatok egymástól, lelkileg nem vagytok egy hullámhosszon és más értékek lettek fontosak számotokra. Ez azért nagy probléma, mert hosszútávon csak ellentéteket szül az, ha nem értetek egyet, esetleg kifejezetten ellentétes nézeteket vallotok.

Ennek egyik első, intő jele az, hogy kevésbé figyeltek egymás mondandójára.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019