5+1 rövidke mondat és boldog lesz a párkapcsolatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Idővel egyre kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy kimondjuk, mit érzünk, gondolunk, pedig éppen ez az a kulcsmomentum, ami sokáig boldoggá és harmonikussá teszi a kapcsolatokat. Már hat rövidke mondattal is rengeteget javíthatsz a helyzeten!

„Mondd el, mi bánt!”

Bár nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy inkább a nők azok, akik kéretik magukat és szeretik, ha többször átbeszélhetik ugyanazt a gondot, azért az erősebbik nemet sem kell félteni.

Sok férfi nem érzi magát igazán macsónak, ha panaszkodik, ezért inkább elfojtja magában a dühöt, vagy máshol (máson) vezeti le a feszültséget. Mivel ez utóbbi jó eséllyel te leszel, elébe kell menni a problémának.

Ha valakivel jó pár éve együtt vagy, akkor már ismered annyira, hogy észreveszed, amikor valami bántja. Ilyenkor feltétlenül biztosítsd róla, hogy meghallgatod, megérted és segítesz, hiszen rád számíthat, és ettől egyáltalán nem lesz kevésbé férfias a szemedben.

Ha végre megnyílik, akkor hosszútávon és sokáig te leszel a támasza, ami hatalmas előny a tartalmas kapcsolatokban.


Mire vágyik? 5 dolog, amit a férfi remél egy párkapcsolattól


 

„Bocsánat.” Kép forrása: vickystarz.com

Ha már a problémáknál tartottunk, bizony időről-időre előfordul, hogy nem csupán vigasztalással kell számolnunk, hanem azzal is, hogy elkövetünk néhány hibát.

Természetesen ezzel a legkisebb gond sincsen, minden ember melléfog alkalmanként, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérli.

Az időnként fellépő hibákkal, hirtelenharagúsággal, meggondolatlansággal tehát alapvetően nincs gond, azzal viszont már van, ha nem kérsz miattuk bocsánatot.

Nagyon fontos, hogy ne vedd félvállról ezt a kérdést, mert az azt jelenti, hogy még mindig nem áldoztad be az egódat, pedig ez lényeges lenne a kapcsolatodat illetően.

Ha szükséges, mondd bátran, hogy bocsánat, és gondold is komolyan! Ettől nem leszel rosszabb, sőt, sokkal jobb emberré válsz.