5+1 rövid mondat, amitől boldog lesz a párkapcsolatod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 rövid mondat, amitől boldog lesz a párkapcsolatod

Idővel egyre kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy kimondjuk, mit érzünk, gondolunk, pedig éppen ez az a kulcsmomentum, ami sokáig boldoggá és harmonikussá teszi a kapcsolatokat. Már hat rövidke mondattal is rengeteget javíthatsz a helyzeten!

„Maradj önmagad!”

Ez a mondat akkor is nagyon jól jön, amikor megpróbálunk tanácsot adni szívünk szerelmének, és akkor is, ha hosszútávon elemezzük a kapcsolatunkat.

Dacára annak, hogy folyamatosan változik a személyiségünk, csiszolódunk egymáshoz, azért a kulcsfontosságú tulajdonságok, amikbe beleszerettünk, örökre megmaradnak.

Ezeket a lényeges jegyeket folyamatosan ápolni kell, különben negatív hatást fejtenek ki az alaptermészetre és megváltoztatják a jellemet, ami súlyos esetben kiábránduláshoz is vezethet.

Mivel alapvető, hogy a másikat azért szeretjük, aki valójában, érdemes gyakran emlékeztetni rá, hogy maradjon önmaga, arra törekedjen, hogy az egyébként is kiváló tulajdonságait még tovább erősítse. 

„Szeretlek.” Kép forrása: elissabraun.com

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nem maradhat ki a legfontosabb varázsszó, a szeretlek sem. Sokan úgy vélik, felesleges mondogatni, hiszen úgyis érzi az ember a törődést, de azért ez így nem teljesen igaz.

Tény, hogy ha túl sokat emlegetjük, akkor elveszhet a varázsa, pláne akkor, ha időnként csak odabökjük, nem fordítunk rá akkora figyelmet, amekkorát megérdemel. Azonban a megfelelő helyen és időpontban elhangzó csodás mondat alaposan felkorbácsolhatja az állóvizet.

Nem azért kell mondani, mert nem természetes, hogy szeretjük azt, akivel együtt élünk, akivel egy családot alkotunk. Azért célszerű emlegetni, mert megerősíti a bizalmat, a kötődést, boldoggá és kiegyensúlyozottá teszi a másikat.

Na és persze azért, mert legalább olyan jó kimondani, mint hallani…

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató