3 ok, amiért nem enged közel magához és néhány tanács, amit bevethetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A legtöbb ember nem nyílik meg azonnal mások számára, ami nem feltétlenül baj, egyáltalán nem árt, ha megválogatjuk, kit engedünk közel magunkhoz. Teljesen más kérdés azonban, ha a szerelmed az, aki bevehetetlen várfalat épített maga köré, és még neked sem nyit kaput rajta. Vajon mi áll ennek a hátterében, és hogyan kerülhetsz közelebb hozzá?

A legesleggyakoribb ok, amiért a férfiak falat emelnek maguk köré, az egy korábbi csalódás. Messze nem csak mi, nők érezzük azt sokszor, hogy minden férfi egyforma, és csak „azt” akarja, a férfiakat is egyértelműen éri csalódás.

Csakhogy, a nők az esetek túlnyomó többségében rengeteget beszélnek a problémájukról, sértettségükről, míg a férfiak hajlamosak rá, hogy bezárkózzanak, és megtartsák maguknak a sérelmeiket. Ennek aztán az az eredménye, hogy belül emésztik saját magukat, fenntartásokkal állnak mások, és a kapcsolataik elé, és egyáltalán nem adják meg azt a bizonyos tiszta lapot.

Gyakori, hogy mániákus félrelépők lesznek belőlük, vagy legalábbis nem cövekelnek le egy nő mellett – egyszerűen azért, mert úgy vélik, nincs értelme hűségesnek lenni.

Egyáltalán nincs könnyű dolgod, hiszen az ilyen jellegű problémát szégyellik a férfiak. Ráadásul gyakran ők maguk sem igazán jönnek rá, miért bizalmatlanok, távolságtartóak, vagy mi váltotta ki belőlük ezt a magatartást.

Amit tehetsz, hogy elmondod, mit érzel: hogy azt gondolod, nem bízik benned, távolságot tart, és nem érted, miért, hiszen nem adtál okot erre. Egyáltalán nem biztos, hogy azonnal megnyílik e szavak hallatán, de ez már elindíthat titeket a megoldás felé. Hosszú út vezet egy ilyen férfi szívéhez, és ami biztos, a siker érdekében sosem teheted féltékennyé, nem gondolhatja azt, hogy ismét csalódnia kell.

100%-ban bíznia kell benned, így lesz esélyed arra, hogy beavat a múltjába, felfedi gyengébbik, sérülékenyebb énjét. Ekkor totálisan megértőnek kell vele lenned, és meglátod, idővel ő is felenged majd a társaságodban.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!