Az örök szerelem tízparancsolata

Göcző Nóra
Írta: ,

A kezdeti hév minden szerelemben feledteti az apró nézetkülönbséget. Egy idő után azonban oszlani kezd a rózsaszín köd és előbukkannak a kevésbé jó tulajdonságok is, melyek hosszútávon megfertőzhetik az együttlét örömeit. Ám ha tudatosan felkészülünk ezekre, akkor nincs mitől tartani.

Támogasd a kezdeményezéseit, akkor is, ha furcsák!

Egy kanapéhoz nőtt, sörhassal terpeszkedő férfi fejében is megszülethet az ötlet, hogy lefutja a maratont. A legrosszabb, amit az ilyen ötlet hallatán tehetünk, ha hangosan felnevetünk és a kezébe adjuk a távirányítót.

Időnként mindenkinek vannak irreális tervei, melyeket kivel mással oszthatna meg, mint a párjával. Ha biztosítjuk támogatásunkról, azzal még nem teszünk semmi rosszat. Sőt!

Ha valami olyanról van szó, ami egy pozitív változást eredményezhet, kötelességünk ösztönözni a terv megvalósítására.

A másik vágyainak támogatásával megkapjuk az esélyt, hogy pozitív hozzáállásunk viszonzásra talál majd, amikor bennünk születik meg egy elvakult gondolat.

 

Ne hozd fel a múlt sérelmeit!

Mindenki követ el hibákat, ezek legtöbbje azonban olyan, amit helyre lehet hozni, ki lehet javítani vagy meg lehet bocsátani. Ha ezek közül bármi bekövetkezik, akkor nem szép dolog a baklövést újra felhánytorgatni a párunknak.

Ha a vita hevében ez mégis megtörténik, akkor illik utólag bocsánatot kérni. Egy hosszabb párkapcsolat alatt egész jegyzetfüzetnyi ballépést lehetne feljegyezni, de semmi értelme újra és újra felidézni a rossz pillanatokat.

Ha tudjuk, engedjük el a sérelmeinket. Ha túl nagy fájdalmat éltünk át, akkor pedig egy nyugodt alkalmat találva vázoljuk fel az érzéseinket az üggyel kapcsolatban, a közös megoldás megtalálása érdekében.

Kapcsolatpusztító folyamat egymás fejéhez vágni olyan dolgokat, melyeket már rég el lehetett volna felejteni.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató