Bebizonyították: sokkal nehezebb az okos embereknek szerelembe esni

Zabolai Margit
Írta: ,
Bebizonyították: sokkal nehezebb az okos embereknek szerelembe esni

A filmekben minden olyan könnyen megy, de vajon miért olyan nehéz szerelembe esni a valóságban? És miért van az, hogy az okos embereket állítólag nehezebben ragadja magával ez az érzés? Túl válogatósak, vagy realisták lennének? Cikkünkből megismerhetsz néhány tudományos okot.

Ők járnak jobban Kép forrása: indiaearl.com

Mindezzel együtt sincs azonban okunk arra, hogy az okos emberek szerelmi élete fölött keseregjünk. Lehet, hogy nem úgy alakulnak a kapcsolataik, mint a romantikus filmekben, de azért nem kell azt gondolnunk, hogy érzelmektől mentesen, hideg, kalkuláló módon keresnének párt maguknak.

Hiszen ha megtalálják a megfelelő partnert, akkor az okos emberek kapcsolatai kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetnek, és ha a keresgélés, valamint az érzelmi kötelék kialakítása több időt is vesz igénybe, hosszú távon jobban működhet a kapcsolatuk, mint azoknak, akik gondolkodás nélkül ugrottak fejest az első kínálkozó lehetőségbe!

Azt gondolnád, egy bölcs ember számára nem nehéz belátni, hogy ami egy kapcsolatban nem működött, az működhet egy másikban. Ez azonban nem mindig van így.

Az okos emberek a tapasztalataikra építenek, ami nehezebbé teszi a számukra, hogy elengedjenek egy rossz tapasztalatot. Pontosan emlékeznek rá, mennyire fájdalmas volt a legutóbbi szakításuk, mennyit kivett belőlük egy rossz kapcsolat, és nem szeretnék ezt ismét átélni.

Ezért aztán inkább óvatosak, és a korábbi kapcsolataikból hozott félelmeiket könnyen átültethetik egy éppen bontakozó románcba is.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!