Nem akar elvenni feleségül? Ezt teheted...

Írta: ,

Sok nőnek igen nagy dilemma az esküvőkérdés, főleg azok számára, akik már kislánykorukban is fehér fátyolutánzattal rohangáltak a fejükön. Mi van akkor, ha a tökéletesnek tűnő társ semmi hajlandóságot nem mutat az esküvő kérdése iránt?

A nagy átlag véleménye

A legtöbben, ha meghallják azt, hogy a pár egyik tagja nem akar esküvőt, akkor általában egyből rávágják, hogy egész biztosan nincs oda a másik félért

Ebben lehet is némi igazság, sokszor azok visszakoznak az esküvőtől, akik nem akarják véglegesen lekötni magukat
 
Ugyanakkor gyakran ennél jóval árnyaltabb a helyzet, nemegyszer korábbi rossz tapasztalat (akár szülők példája), előző kapcsolatból származó kényszerítés, vagy csupán korai döntéshozatal az, ami miatt a férfiak éppen nemet mondanak a hivatalos elköteleződésre.
A másik oldal véleménye
A másik oldal az említettekkel szemben, és nemtől függetlenül utasítja el a házasság intézményét. Nem ellenzi kifejezetten, adott esetben belemenne az ilyesfajta kötelékbe, de úgy tartja, hogy egy papír semmit sem jelent
 
Ebben ugyancsak van igazság, hiszen egy jó kapcsolat működhet úgyis, hogy nem válik semmilyen formában hivatalossá, sőt, nemegyszer ezek a szerelmek még tovább életben maradnak, mint a házasságok. 
 
Manapság már tudjuk, az esküvő nem egy életre szóló elköteleződést jelent, mert bár sokszor tényleg a papír menti meg a kapcsolatot, ahol a házasságtól várják a felek a megváltást, ott nagy eséllyel záros időn belül válás tesz pontot a viszony végére.