Nem akar elvenni feleségül? Ezt teheted...

Írta: ,

Sok nőnek igen nagy dilemma az esküvőkérdés, főleg azok számára, akik már kislánykorukban is fehér fátyolutánzattal rohangáltak a fejükön. Mi van akkor, ha a tökéletesnek tűnő társ semmi hajlandóságot nem mutat az esküvő kérdése iránt?

A nagy átlag véleménye

1/6 A nagy átlag véleménye

A legtöbben, ha meghallják azt, hogy a pár egyik tagja nem akar esküvőt, akkor általában egyből rávágják, hogy egész biztosan nincs oda a másik félért

Ebben lehet is némi igazság, sokszor azok visszakoznak az esküvőtől, akik nem akarják véglegesen lekötni magukat
Ugyanakkor gyakran ennél jóval árnyaltabb a helyzet, nemegyszer korábbi rossz tapasztalat (akár szülők példája), előző kapcsolatból származó kényszerítés, vagy csupán korai döntéshozatal az, ami miatt a férfiak éppen nemet mondanak a hivatalos elköteleződésre.
A másik oldal véleménye

2/6 A másik oldal véleménye

A másik oldal az említettekkel szemben, és nemtől függetlenül utasítja el a házasság intézményét. Nem ellenzi kifejezetten, adott esetben belemenne az ilyesfajta kötelékbe, de úgy tartja, hogy egy papír semmit sem jelent
Ebben ugyancsak van igazság, hiszen egy jó kapcsolat működhet úgyis, hogy nem válik semmilyen formában hivatalossá, sőt, nemegyszer ezek a szerelmek még tovább életben maradnak, mint a házasságok. 
Manapság már tudjuk, az esküvő nem egy életre szóló elköteleződést jelent, mert bár sokszor tényleg a papír menti meg a kapcsolatot, ahol a házasságtól várják a felek a megváltást, ott nagy eséllyel záros időn belül válás tesz pontot a viszony végére.
Nem érdemes kikényszeríteni

3/6 Nem érdemes kikényszeríteni

Magadban is át kell gondolnod, mi számodra a fontos. Általában azok a nők kényszerítik ki az esküvőt, akik nem biztosak a kapcsolatukban, nem azok, akiknek vágyálmuk a házasság. 
Utóbbiakról lerí, hogy feleségnek valók, és nem titkolják már a kapcsolat elején sem, hogy erre vágynak, így a férfiak ennek megfelelően készülnek a jövőre. 
A legtöbb szerelmes férfi idővel be is adja a derekát, ha látja, mennyire fontos a másiknak a ceremónia, de azok, akik nem érzik 100%-ig biztosnak a kapcsolatukat, csak nagyon kivételes esetekben bólintanak rá a házasságra. 
Más kérdés, mennyit ér egy olyan esküvő, amit csak az egyik fél akar igazán, a másik csak ímmel-ámmal szánja rá magát?
Játsszatok nyílt lapokkal!

4/6 Játsszatok nyílt lapokkal!

Ha már odáig eljut a kapcsolatotok, hogy az esküvő szóba kerül, akkor valószínűleg kellőképpen ismeritek egymást ahhoz, hogy ne kelljen titkolóznotok. 
Ha nagyon nem egyeznek az igények, akkor itt az ideje a kommunikációnak, és ki kell derítenetek, a másik miért áll ki a véleménye mellett. 
Ne csapd be magadat, a férfiakat tekintve egyértelmű, mit gondolnak a kapcsolatról.
Jöhetnek kifogásokkal, de ha azok túl furcsák, érthetetlenek, esetleg álszentnek tűnnek, akkor valószínűleg sokkal nagyobb gond van a kapcsolatotokkal, mint az, hogy egyikőtök nem akarja azt hivatalossá tenni.
Van megoldás, vagy nincs?

5/6 Van megoldás, vagy nincs?

Természetesen mindig van, csak nem feltétlenül olyan, amivel szeretnél szembenézni.
Első lehetőség a haladék, amikor is még mindketten időt hagytok magatoknak, és megerősítitek a kapcsolatotokat annyira, hogy érdemleges lehetőségként tűnjön fel előttetek az esküvő
A végletekig halasztani a dolgot nyilván nem lehet, de néhány hónap, év elteltével könnyen kiderülhet, mennyire szükséges lépés a hivatalosítás
A második lehetőség pedig az azonosulás, amihez azonban ugyancsak időre van szükség. 
Lehet, hogy előtted válik világossá, miért nem akar esküvőt a kedvesed, és te fogsz egyetérteni azzal, hogy a dolog ráér, vagy halasztható, de az is megeshet, hogy a megfelelő kommunikáció mellett a párod magától fogja megtenni a közösen vágyott lépéseket.
A harmadik, ám végleges lehetőség

6/6 A harmadik, ám végleges lehetőség

A harmadik lehetőség nem más, mint a szakítás, ami azonban sosem azért következik be, mert valaki ellenzi az esküvőt. 
Az csupán egy pont, ami miatt a párkapcsolati problémák a felszínre buknak. A legtöbbször a nők az ilyen jellegű elutasítás során szembesülnek azzal, hogy a kapcsolatuk nem elég erős, a kedvesük valójában nem is annyira szerelmes, mint korábban hitték. 
Persze ,mielőtt kihátrálsz egy viszonyból, csak mert a másik nem akar esküvőt, tegyél mást is mérlegre, mert lehet, hogy túl korán akarsz sok mindent, vagy ezzel a lépéssel éppenséggel ellenállást váltasz ki abból a férfiból, aki egyébként fülig szerelmes beléd.