Ez az egyetlen igaz módszer arra, hogy továbblépj egy fájdalmas csalódáson

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenkinek megvan a saját módszere arra az esetre, ha egy csúnya szakításon megy keresztül. Van, aki magába zárkózik és ki sem mozdul a négy fal közül, míg mások bulizni és ismerkedni kezdenek. Akárhogy is, egyetlen igaz módja van annak, hogy tényleg képes legyél tovább lépni.

Mindegy, hogy néhány hónap vagy évek után ér véget a kapcsolatod, ez az időszak mindenhogy nehéz lesz. A legjobb barátnőid persze ott állnak melletted, és igyekeznek megkönnyíteni a dolgod, ezért valószínűleg kismillió tanácsot kapsz arra vonatkozólag, mit kéne most tenned.

Tény, hogy megvan a maga szépsége annak, amikor elmerülsz a habfürdőben és zenét hallgatsz, vagy kimozdulsz a csajokkal bulizni, de vajon mi a legerősebb módja annak, hogy kiheverd a szakítást?

Ha a neten nézelődsz a témában, kismillió történetet találsz azzal kapcsolatban, hogyan léptek túl az emberek ezen a nehéz időszakokon, hogyan sikerült kiheverniük egy válást, hogyan sikerült ismét megtalálniuk saját magukat egy fájdalmas megcsalást követően. Szinte mindenkinek más a válasza: van, aki belevetette magát a sportolásba, és heti négyszer lejárt az edzőterembe. Van, aki eljárt bulizni, és sorra ismerkedett meg az új emberekkel. Egyesek pedig festegetni, barkácsolni kezdtek és kiélték a kreativitásukat.

Látszólag különféle dolgokról van szó, de valójában mindben van egyetlen közös vonás, ami segített ezeknek az embereknek a továbblépésben: találtak egy új életcélt, amibe kapaszkodhattak.

Tehát ahhoz, hogy el tudj engedni egy megszakított kapcsolatot, akár egy barátságot, az kell, hogy legyen valami az életedben, amit ennél is jobban akarj!

Ez az egyetlen igaz módszer arra, hogy továbblépj egy fájdalmas csalódáson

Persze az sosem jó megoldás, ha rögtön egy új párkapcsolatba veted magad, hiszen még biztosan nem állsz rá készen. De a továbblépéshez elengedhetetlen, hogy legyen valami a hétköznapjaidban, ami legalább annyira le tud kötni, mint az, ami miatt most szomorú vagy.

Amikor magad alatt vagy, valószínűleg a boldogság az egyetlen dolog, amire igazán vágysz, ezt viszont egyáltalán nem csak a volt pasid tudja megteremteni neked. A boldogság tőled függ, és attól, miben tudod meglátni ezt.

Az emberek csodálatos lények: képesek vagyunk ragaszkodni más személyekhez, tárgyakhoz, gondolatokhoz, amikor pedig ezeket elveszítjük, gyászolunk, majd keresünk egy új dolgot, amit szerethetünk.

Életünk során nagyon sokszor végigmegyünk ezen a végtelen karikán, és sokszor észre sem vesszük.

Pedig az egyetlen igaz módja a továbblépésnek az, ha találsz valamit az életedben, ami motivál és boldoggá tesz téged. Mindaddig nem sikerül leküzdened a lelki fájdalmat, amíg ez nem történik meg.

Képek forrása: pexels.com