A modern világ 7 párkapcsolati problémája, amit biztos, hogy te is megtapasztaltál már

Szirák Viki
Írta: ,
A modern világ 7 párkapcsolati problémája, amit biztos, hogy te is megtapasztaltál már

Kép forrása: unsplash

Minden párkapcsolatban vannak megpróbáltatások, ezeken végigmenni pedig sosem volt egyszerű feladat. Azonban a modernebb generáció már rengeteg új kihívással találja szemben magát, a régi problémák mellett. Ugyanis az alábbi párkapcsolati gondok évtizedekkel korábban még nem is léteztek!

Noha megkönnyítette az életünket az okostelefon és az internet, egyúttal hozott magával pár újkeletű problémát is. Az egyik ilyen az, hogy sokkal több félreértésre kerül sor írásban, mint szóban, hiszen nem halljuk a másik hangját, vagy látjuk a mimikáját.

„Most viccel, vagy teljesen komolyan gondolja, amit ír?”

Őszinte leszek, meg sem tudnám számolni, az elmúlt 10 évben hány olyan alkalom volt az életemben, amikor az éppen aktuális barátommal cseteltünk, és fogalmam sem volt, hogy rossz a kedve, haragszik rám, vagy bántja valami, csak mert lehagyta a hangulatjeleket az üzenetek végéről.

Ez aztán engem is frusztráltabbá tett, és ahelyett, hogy nyugodtan rákérdeztem volna, volt, hogy elkeseredtem (feleslegesen).

Néha egy-egy smiley hiánya is képes kirobbantani a konfliktust, és még ha kívülállóként ez sokszor apróságnak tűnhet, attól még rendkívül valós a probléma, különösen a fiatalabb korosztály körében.

A modern kor egyik legnagyobb problémája a lehetőségek tárházában rejlik.

Rengeteg olyan párt ismertem, ahol az egyik fél idővel eljátszott a gondolattal, vajon nincs-e valahol a világban egy másik nő vagy férfi, aki mellett sokkal boldogabb lehetne.

Volt, aki konkrét személyt is meg tudott nevezni (kollégát, régi ismerőst, első szerelmet), és olyan is, aki a Tinder megannyi felhasználója között vélte megtalálni a jobb partnert, sokszor teljes titokban.

Pedig egy párkapcsolat (ideális esetben) az elköteleződésről szól, és arról, hogy azért vagyunk együtt valakivel, mert hiszünk a közös jövőben.

Azonban sajnos most, hogy olyan egyszerű bárkivel beszélgetni a neten, vagy leszervezni egy randit, a kísértés is nagyobb lett, és egyre többen izgulnak azon, miből maradnak ki, amikor épp komoly kapcsolatban élnek.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!