Mit tegyél, ha foglalt pasi tetszett meg, és te sem vagy közömbös számára?

Írta: ,

Talán veled is előfordult már, hogy olyan férfi közeledett feléd, aki – elvileg – párkapcsolatban élt. Lehet, hogy ez nem derült ki az ismerkedés során, de az is megeshet, hogy nem titkolta: van valakije. De mit tehetsz akkor, ha ez az illető számodra sem közömbös?

Fontos kérdések, amiket tisztázz magadban Kép forrása: c0uplesphotos.tumblr.com

1/5 Fontos kérdések, amiket tisztázz magadban

Mielőtt bármire is részletesen kitérnénk, meg kell válaszolnod magadnak néhány kérdést.

Ilyen pl. az, hogy kellően régóta ismeritek egymást ahhoz, hogy kimondhasd, valóban komoly a „barátságotok”? Mondhatjuk, hogy már részét képezitek a másik életének?

Próbáltok minél több időt együtt tölteni? Sikerült egymásra hangolódnotok lelkileg?

Az, ami köztetek van, csak most kezdődött, vagy már hosszú hetek, hónapok óta tart? Nagy esélyt látsz rá, hogy megromlott a kapcsolata, és szakítani fog a barátnőjével? Ha túlnyomó részt igennel válaszoltál, akkor van esély arra, hogy közösen új életet kezdhessetek, és egy párt alkossatok, de ha nem, jobban jársz, ha minél előbb visszavonulót fújsz.

 

2/5 Ha sok volt a nemleges válasz

Amennyiben őszinte voltál magaddal, és a válaszok inkább nemlegesek, akkor ez minden bizonnyal csak egy fellángolás a férfi részéről.

Tetszel neki, vonzódik hozzád (tehát valószínű, hogy nem tökéletes a kapcsolata), de annyira mégsem akar téged, hogy szakítson.

Ha beadod a derekadat, jó eséllyel csak egyéjszakás kaland leszel, és minden pontosan ugyanígy folytatódik tovább. Persze nem kizárt, hogy így közelebb kerülhettek egymáshoz, mert sajnos sokan csak akkor lépnek ki a meglévő kapcsolatukból, ha már biztosan megvan a következő jelöltjük.

Nyilván nem ez lenne a dolgok helyes menete, de vannak, akik csak párkapcsolatban tudják elképzelni az életüket, és nagyon tartanak attól, hogy egyedül, magukra utalva maradnak.

 

3/5 Hogyan tovább?

Nagyon nehéz egy ilyen helyzet, hiszen az embernek mást súg az esze és a szíve. Mégis, érdemes arra gondolnod, hogy ha igazán szeret a férfi, nem akarná titokban tartani a kapcsolatotokat, nem szeretőként tekintene rád, hanem barátnőként.

Amennyiben nem utal arra, hogy gyakorlatilag vége van a kapcsolatának, csak még nem búcsúztak el véglegesen, akkor szóra sem érdemes a próbálkozása.

Ha megteszi – és komolyan is lehet venni –, akkor pedig igazán érdemes várnod még néhány hetet, míg lecseng ez az egész. Amennyiben ő az igazi, nem ezen a pár héten fog múlni a kapcsolatotok jövője.

Ám abban mindenképpen segít a várakozás, hogy emelt fővel nézhess tükörbe, és tényleg kideríthesd, mennyire tervez komolyan veled. Hiszen, ha szakít, és utána hivatalosan felvállalja a kapcsolatotokat, akkor egyértelműek a szándékai. Akkor is, ha nem így tesz…

4/5 Ha sok volt az igen

Minden bizonnyal fokozatosan bontakozott ki köztetek a szimpátia, majd megjelent a kölcsönös vonzalom, és most ott tartasz, hogy nem tudod, merre tovább.

Valószínűleg csak az tart vissza, hogy foglalt, esetleg neked is van barátod, ellenkező esetben nem sokat gondolkoznál a következő lépésen.

Ha egyértelműen vonzódtok egymáshoz, akkor – meglévő párkapcsolat ide, vagy oda – a régi viszonya egész biztosan nem működik megfelelően. Amennyiben szerelmes és elégedett lenne, eszébe sem jutna a szakításon, vagy a további lehetőségek feltérképezésén agyalni.

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy éppen ezt teszi… A kérdés már csak az, hogy meg tudsz-e így bízni benne, szeretitek-e egymást annyira, hogy közösen kezdjetek új életet, vagy ez az egész érzelmi kavalkád csak az erős fizikai vonzalom miatt alakult ki köztetek.

Hogyan tovább? Kép forrása: modernmoreau.com

5/5 Hogyan tovább?

Most jött el az ideje a komoly beszélgetésnek és a várakozásnak. Bár biztos, hogy mindketten féltek nyitni a másik felé, az ilyen helyzetekben csak az lehet a megoldás, ha beszéltek az érzelmeitekről.

Minden kapcsolatot le kell zárni, ki kell mondani a végét, és ezt meg kell tennie a kiszemeltednek, ha komoly szándékai vannak veled. Lehet, hogy ez már gondolatban megtörtént, de más, amikor meg is teszi, hiszen ilyenkor új érzelmek kerülnek a felszínre, és sok mindent megváltoztathatnak (jó és rossz irányba egyaránt).

Neked türelmesnek kell lenned, de nem szabad hagynod, hogy kihasználjanak. Ugyanakkor fel kell készülnöd arra is, hogy – még ha nem is történt semmi köztetek a szakításig – te leszel az, akire negatív jelzőket sütnek majd, a környezetetek úgy fogja látni, te csábítottad el a férfit.

De, ha igazán szeretitek egymást, teljesen mindegy lesz számotokra, mit mond és gondol a külvilág…