Minden pasid egyforma? 5 hiba, amiért folyton ugyanazt a típust vonzod be

Írta: ,

Már régen megfogadtad, hogy teljes mértékben leállsz a pasizással? Egyértelműen az a véleményed, hogy nincs köztük különbség, és felesleges egyáltalán időt és energiát tenni a szerelembe? Ha te is úgy érzed, hogy folyton ugyanazt a típust vonzod be, állandóan ugyanúgy játszódik le minden kapcsolatod, az nem csak a férfiak hibája. Az alábbi baklövéseket te is elkövetheted!

Nem adsz tiszta lapokat Kép forrása: popsugar.com

1/5 Nem adsz tiszta lapokat

Érthető, hogy nagyon nehéz mindenkinek tiszta lapot adni, főleg akkor, ha már többször csalódtál, és sokkal inkább negatív, mint pozitív a véleményed a párkapcsolatokról. Azonban a legtöbb viszony eleve halálra van ítélve, ha az egyik fél a korábbi tapasztalatai alapján áll az egészhez.

Gondolj csak bele! Ha találnál egy férfit, akibe fülig szerelmes vagy, de állandóan azt hajtogatná, hogy őt az össze kapcsolatában megcsalták, akkor egész biztosan nem arra gondolnál, hogy milyen jó vele…

Vagy, ha nem is mondja ki, de azt érezteti, hogy nem bízik benned, esetleg féltékeny, akkor záros időn belül ki fogsz szeretni belőle akkor is, ha egyébként minden jól működhetne köztetek. Így van ez fordítva is!

Kicsit sem vagy türelmes Kép forrása: chuvakhin.com

2/5 Kicsit sem vagy türelmes

Mindenki a nagy, mindent elsöprő szerelemre vár, de az igazság az, hogy csak nagyon-nagyon kevés ember tud arról beszámolni, hogy az első pillanattól minden gördülékenyen alakult a párkapcsolatában. Ha mégis így van, akkor gyakran később jelentkeztek a problémák, esetleg nem is volt olyan őrült szenvedélyes az egész megismerkedés.

Lényeg a lényeg: az elején kicsit mindenki bénázik, tapogatózik, próbálkozik, és ez a legtöbbször egyáltalán nem spontán, vagy éppen izgalmas. Azonban kell egy kis idő, míg jobban megismeritek egymást, és ezt bizony ki kell várnotok, mert csak akkor fog kiderülni, összepasszoltok-e.

Sajnos az a szerelem, amit a többség elképzel magának, csak a mesékben létezik, a végeredményért néha szenvedni, de mindenekelőtt dolgozni kell.

3/5 Nincsenek reális elvárásaid

Természetesen nem arra gondolunk, hogy nagyon le kell adnod az igényeidből, vagy engedd el az álmaidat a nagy Őt illetően, de azért legyél reális! Nagyon sokan vágyképeket kergetnek a szerelemről, ezért aztán állandóan csalódnak, hogy ők nem találnak rá az igazira. Sokat segíthet, ha esetleg leírod, milyen külső, belső tulajdonságok fontosak számodra, illetve mik a hosszú távú céljaid!

Talán ott hibádzik a dolog, hogy a tipikus rossz fiúk tetszenek, akik jelenleg nemcsak nagy kanállal habzsolják az életet, hanem korukból adódóan sem fognak még megállapodni. Ha ezzel párhuzamosan te már családod szeretnél, akkor nyilván rossz ajtón kopogtatsz, és ezért érnek újra és újra csalódások.

Nem állítjuk, hogy nem szelídíthetsz meg egy igazi rossz fiút, de azt mérlegelned kell, van-e időd és energiád erre a projektre, vagy inkább azok között keresgélsz, akik már túlléptek ezen a korszakon.

Nagyon meg akarod fogni Kép forrása: sheerluxe.com

4/5 Nagyon meg akarod fogni

Abszolút érthető, ha a következő kiszemelteted már tényleg „meg akarod fogni”, főleg akkor, ha úgy érzed, a korod és a körülményeid már nagyon sürgetőek. Szörnyen nehéz ilyenkor az embernek kicsit visszavennie a tempóból, hiszen egyértelműen azt érzed, hogy nem érsz rá, és minél előbb a végére akarsz járni, vajon ő lesz-e életed szerelme, vagy inkább lépj tovább.

Ezzel sajnos az a baj, hogy a szerelmet nem lehet kierőszakolni, vagy éppen sürgetni, ráadásul a kapcsolatok elején a legtöbb férfi kifejezetten retteg a kötöttségektől. Nem azért, mert ők nem vágynak rá, hanem mert máshogy állnak a biológiai órával, és sokkal jobban pánikolnak a házasság, és a család témakört érintve, mint az ildomos lenne.

Persze nem mondjuk, hogy évekig ne is hozd fel ezeket a fontos kérdéseket, de a kapcsolat alakulása során nem célszerű túl sokat rágódnod rajtuk, mert sajnos éppen az ellenkezőjét éred el vele.

Mindent bevetsz a cél érdekében Kép forrása: stephaniesterjovski.com

5/5 Mindent bevetsz a cél érdekében

Nem csak azzal riaszthatod el a potenciális jelölteket, ha túl korán megállapodásra akarod kényszeríteni őket, hanem azzal is, ha tényleg mindent bevetsz a célod érdekében. Ez sajnos egyértelműen azt közvetíti, hogy rámenős és kissé elkeseredett vagy, ami minden, csak nem vonzó. Akár arról van szó, hogy (kizárólag a cél érdekében) idejekorán ágyba bújsz vele, akár arról, hogy mindenben hozzá alkalmazkodsz és meg akarsz neki felelni, ezekkel a tulajdonságokkal nem lehet nyert ügyed.

A legtöbb férfi egyszerűen nem bírja, ha kiveszik a kezeik közül az irányítást, vagy túlságosan rátelepednek az életükre. Idővel teljesen másként látják majd ezeket a dolgokat, de a kapcsolatok alakulásakor menekülnek, ha ezt tapasztalják. Szóval, ha úgy érzed, vele tényleg komolyra fordulhatnak a dolgok, akkor add meg neki a lehetőséget és az időt, hogy ezt be is bizonyíthassa!