Miért vonzódnak a nők a tetovált férfiakhoz?

Balogh Orsi
Írta: ,

A tetoválást vagy imádják vagy egyenesen ki nem állhatják a nők. A köztes csoportban azok helyezkednek el, akiket abszolút hidegen hagy és nem érdekli őket van-e a pasin tetkó vagy nincs. De rengeteg nőről az mondható el, hogy megvesznek a tetovált pasikért. Sorban állnának egy randiért David Beckhamnél, Dwayne Johnsonnál és Tom Hardy-nál is. Bár valószínűleg azért is, mert ezek a sztárok roppant izmosak. A tetkó pedig remekül mutat az izomhegyeken.

Az, hogy mennyire lesz vonzó egy gazdagon illusztrált bőrfelülettel bíró pasi, attól is függ, hogy mennyi, illetve milyen tetoválás van rajta. Egyáltalán nem mindegy, mivel azok a nők, akik tűzbe jönnek egy tetovált pasi láttán, többnyire a szép, részletes kidolgozású, személyes elemeket tartalmazó, sokszor inkább nonfiguratív műalkotásokkal rendelkező férfiakra mutogatnak, semmint azokra, akiken cuki cicus alussza az igazak álmát vagy pillangó repül a hátán. Ugyanakkor egyéniséget ad annak a férfinak. Már nem egy sima csóka, hanem egy tetovált pasi. 

Válasz az őskorból

A tetoválás kultúrája több ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza, ahol a természetközeli népek, a különböző törzsek tetoválták magukat. Nemcsak azért tették, hogy divatozzanak, hanem mert akkoriban náluk a tetoválás a bátorság jele volt. Ma már persze egy megfelelő szakember kezei között senki sem hal bele a tetoválásba, de régen még ez is előfordulhatott. Az a férfi, aki nyüszítés nélkül kibírta, egy ősmacsó volt.

Úgyhogy nem lehet kizárni, hogy a híres ösztönlény, amely bennünk él, úgy értelmezi a tetovált pasit, hogy: íme, egy bátor és erős harcos. Megvéd majd engem és születendő gyermekünket.

Az egészséges férfi látszatát kelti

Lengyel kutatók vizsgálták meg a kérdést, hogy vajon a nők mennyire találják vonzónak, dominánsnak a tetovált férfiakat. Andrzej Galbarczyk és Anna Ziomkiewicz a Personality and Individual Differences szakfolyóiratban tették közzé kutatásuk eredményét. 2500 férfinak és nőnek mutattak első körben olyan képeket a férfiakról, akiken nem szerepelt tetoválás. Utána egy tetoválóművész kidekorált pár fotót és újra megmutatták őket az alanyoknak. A nők a tetovált férfiakat egészségesebbnek találták, mintsem azokat a képeket, ahol csupasz volt a bőrük.

Márpedig itt megint visszakanyarodhatunk az ösztönhöz és a természethez.

Az életerős férfi egészséges utóddal ajándékozhatja meg szíve hölgyét. Állítólag ez az evolúciós vágyunk mélyen tudat alatt még mindig dolgozik bennünk.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!