A kiábrándító igazság, hogy miért tartanak tovább a mérgező kapcsolatok, mint kellene

Szirák Viki
Írta: ,
A kiábrándító igazság, hogy miért tartanak tovább a mérgező kapcsolatok, mint kellene

Kép forrása: unsplash

Kívülállóként nehéz megérteni, miért marad valaki egy olyan személy mellett, akivel mérgező és boldogtalan a kapcsolata. De amikor belekerülsz egy ilyen szituációba, sokkal nehezebb tisztán gondolkodni, mint azt korábban hitted; az alábbi okból kifolyólag pedig ezek a kapcsolatok sajnos tovább tartanak, mint kellene.

Úgy érzed, hogy megtaláltad a főnyereményt: egy férfit, akit őszintén szeretsz, aki láthatóan viszonozza az érzéseidet, és akivel végre tervezhetsz is. Legalábbis így kezdődött minden. Aztán ahogy teltek a hónapok, talán az évek, egy olyan helyzetben találtad magad, amire sosem számítottál. Hiszen mindig is büszke voltál a függetlenségedre és az erődre! Mégis, egyszer csak ott voltál megrekedve egy olyan kapcsolatban, ami egyáltalán nem tett már boldoggá. Néha voltak ugyan jó pillanataitok, amikor eszedbe jutott, milyen klassz is volt együtt annak idején, de általában nem ez volt a helyzet.

Fáradt vagy, feszült, stresszes, és egyfolytában csak vitatkoztok. Mégis, sokan azért nem akarnak (és nem mernek) kilépni egy ilyen mérgező kapcsolatból, mert úgy érzik, egyszerűen ez a sorsuk. Ezt írták meg nekik az égiek.

Hiába választottak rossz utat, nem megfelelő partnert, túl sok időt beleöltek a kapcsolatba ahhoz, hogy csak így tovább álljanak.

A kiábrándító igazság arról, miért tartanak tovább a mérgező kapcsolatok, mint kellene

Évek teltek el, időközben minden barátjuk megállapodott, és félnek attól, hogy talán nem is találnának mást maguk mellé. És általában ezért maradnak a boldogtalan viszonyban. Mert jobban megijeszti őket az egyedüllét, a magány, és az, hogy ennyi időt elvesztegettek, mint a tény, hogy a kapcsolatuk szépen lassan minden erőt elvesz tőlük...

Amikor mégis megtörténik

Mégis, amikor a férfi kilép a kapcsolatból, vagy te gyűjtesz elég bátorságot és határozottságot ahhoz, hogy szakíts, rájössz, milyen nagy fájdalomnak tetted ki magad. Hogy mennyivel jobb lett volna továbblépni már akkor, amikor először érezted a boldogtalanságot, mert rengeteg időt spórolhattál volna meg magadnak. Hiszen voltak jelek, nem is kevés!

De átnéztél felettük, csak azért, mert bíztál abban, hogy ez csak átmeneti, és előbb-utóbb minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Már nem is azt a személyt szeretted, akivel együtt voltál, hanem azt, akivel megismerkedtél. Sokan ezért sem tudnak kilépni a mérgező kapcsolatokból. Mert ragaszkodnak a vidám emlékekhez, és kapaszkodnak a reménybe.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv