Miért hazudik a férfi, ha nincs baj a kapcsolatban?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Miért hazudik a férfi, ha nincs baj a kapcsolatban?

Egyesek szerint a hazugság megbocsáthatatlan bűn a kapcsolatokban, mások úgy vélik, egy-egy mellébeszélés még egyáltalán nem ok a szakításra. Bárhogy is legyen, a férfiak nem csak akkor ferdítenek a tényekről, amikor vaj van a fülük mögött, hanem akkor is, amikor tulajdonképpen minden rendben van a kapcsolatukkal.

Az első és egyben leggyakoribb ok, amiért a férfiak füllenteni szoktak, hogy egyszerűen szeretnék elkerülni a vitákat, veszekedéseket.

Sok nő valóban felfújja az apróságokat, a jelentéktelen pillantásokat, de minimum továbbgondolják őket, amikből máris megszületnek a különféle összeesküvés elméletek, és persze felüti fejét a féltékenység.

Persze, hogy tetszik neki az új, eszméletlenül dögös kolléganője, de ezt nem fogja az orrodra kötni, akkor sem, ha rákérdezel.

Nem csak azért, mert nyilván sértődés lenne belőle, ha igazat mondana, hanem azért sem, mert a szimpla tetszés nem jelent semmi. Nem fog otthagyni egy jól működő, szeretetteljes kapcsolatot senkiért – ez valóban ennyire egyszerű.

Valamikor, valamennyit mindenki hazudik, akkor is, ha ebben semmi rossz szándék nincs. Sőt, általában a jó szándék áll a háttérben, ahogy azt a korábbi példán is láthattad.

Csak pusztán őszinteségből te sem mondod a barátnődnek, hogy jól meghízott, pedig csak pár hét telt el, mióta utoljára találkoztatok.

Ehelyett inkább elmeséled, milyen új fogyókúrás trükkökről hallottál – de ezeket is inkább csak akkor, ha ő maga hozza fel a témát. Gondoltál már erre valaha hazugságként? Valószínűleg nem, pedig ha önmagában nézzük a tényeket, tulajdonképpen erről van szó.

A férfiak is így gondolkodnak megannyi kérdésben. Csúsztatnak, ferdítenek, de csupán azért, hogy megőrizzék a harmóniát, a kapcsolat békéjét.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra