Megszívlelendő tanácsok, ha beleszerettél a főnöködbe

Írta: ,

A munkahelyünk szinte a második otthonunk, így elkerülhetetlen, hogy intimebb kapcsolatba kerüljünk a kollégáinkkal. De vajon mi történik akkor, ha átlépjük azt a bizonyos határvonalat, és nem is akárkivel, hanem a főnökünkkel?

Ne engedj a kísértésnek Kép forrása: wynwileyphotoblog.com

1/5 Ne engedj a kísértésnek

Akár történt már valami köztetek, akár nem, legbelül biztos te is érzed, hogy ez nem vezet jóra – nagyon ritkán végződik happy enddel egy főnök-beosztott viszony. Ráadásul te húzhatod a rövidebbet, hiszen nem csak a szívedet törhetik össze, hanem a munkádat is elveszítheted el!

Teljesen érthető, ha imponál számodra a főnököd magabiztossága, kiállása vagy a tekintélye, de ezt egy olyan férfiban is megtalálhatod, aki nem a felettesed.

Persze tudjuk, hogy a szívednek nem tudsz ilyen könnyen parancsolni, így az a legegyszerűbb, ha már az elején megpróbálsz az eszedre hallgatni és kerülöd a dolgot. Bár ez sem lesz könnyű, de legalább nem kell megküzdened azzal a fájdalommal, ami a végén érhet téged.

Ne keverd bele a munkát Kép forrása: brit.co

2/5 Ne keverd bele a munkát

Nagyon nehéz objektív döntést hozni, ha az érzelmek bekavarnak, így arra biztatunk, hogy se magadat, se a főnöködet ne hozd ilyen helyzetbe, ha már van köztetek valami. Nyilván neked sem lenne túl imponáló, ha tudnád, hogy csak azért választotta a te ötletedet, mert nem vagy közömbös számára, így inkább a munkahelyeteken zárd ki teljesen a magánéleteteket.

Ráadásul az is lehet, hogy a kettőtök közti dolog nem lesz túl hosszú távú, de legalább azt tudni fogod, hogy a szakmai sikereidet csak magadnak köszönheted. Így ha például felajánlaná neked az előléptetést, csak abban az esetben fogadd el, ha tudod, hogy ez kizárólag az irodai munkádnak köszönhető. Mert hidd el, ha jó szakember vagy, akkor nem akar majd tőled megválni, bárhogy is alakuljon a kettőtök dolga.

Senkinek egy szót se Kép forrása: theglamourai.com

3/5 Senkinek egy szót se

Nem tanácsos senkinek sem elmondanod, hogy milyen érzéseket táplálsz a főnököd iránt, mert nem biztos, hogy olyan megértő válaszokat kapsz, mint amikre számítasz (főleg a szüleidtől).

Ha valakinek mégis muszáj kiadnod az érzéseidet, akkor az a legjobb barátod legyen. Az a személy, akinek bármit elmondhatsz, mert soha nem ítélkezik feletted, és meg nem akad ki annyira, mint a szüleid.

Egyet viszont fogadj meg! Soha, de soha ne áruld el „kis” titkodat a kollégádnak. Lehet, hogy nagyon jóban vagytok és jókat beszélgettek az ebédszünetben, de tartsd észben, hogy ő akkor is a kollégád, és nem fog sokat agyalni, hogy bedobja-e témának a sztoridat, ha nem lesz éppen miről pletykálni.

Kerüld az irodai „légyottokat” Kép forrása: brit.co

4/5 Kerüld az irodai „légyottokat”

Kevés szexibb filmbeli jelenet van annál, mint amikor a főhősnőt berángatja a főnöke az irodájába néhány „szerelmes percre”, de ez inkább maradjon meg a filmvásznon. A való életben ez általában nem úgy szokott elsülni, mint ahogyan azt várnád.

Egy cégnél, ahol sokan dolgoztok, ráadásul a te kiszemelted éppen az igazgató, akkor biztos lehetsz benne, hogy percenként fogják majd zaklatni, sürgős esetben pedig akár beronthatnak az irodájába is.

Így nem csak a szép pillanatokat rontanák el, de a titkotok sem lenne többé titok.

A nagy kivételek Kép forrása: utahvalleybride.com

5/5 A nagy kivételek

Kivételek márpedig vannak, így az sem kizárt, hogy a főnököddel igaz szerelem alakul ki kettőtök között, és egymással élitek le az életeteket.

Persze ez a ritkább eset, de miért is ne történhetne meg pont VELED? Ez az a helyzet, ami mindent felülír, hiszen tudjuk, hogy a szerelem a legváratlanabb élethelyzetekben talál meg minket.

Ha ő is hasonlóképp érez, mint te, és akár az állását, vagy az egész addigi életét kockára tenné kettőtökért, akkor ne kételkedj semmiben!