Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdeni a kapcsolatért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdeni a kapcsolatért

Kép forrása: boggy22/Depositphotos.com

Mélypontra érkezett a kapcsolatod? Teljesen tanácstalan vagy, ha a jövőtökre gondolsz? Szinte minden komolyabb viszonyban akadnak ilyen hullámvölgyek, de ha az alábbi állítások igazak rátok, érdemes lehet adnotok magatoknak még egy esélyt.

Egy pár hónapos, éves kapcsolat éppúgy tönkremehet, mint egy több tíz éve tartó, erről kár is lenne vitázni. Azonban míg előbbiben ritkán kell az osztozkodáson törnötök a fejeteket, addig utóbbiban ez sűrűn megesik.

Nagyobb nehézség, hogy sokszor messze nem csak arról kell döntenetek, kié legyen a közösen vásárolt bútor, vagy éppen miként oldjátok meg a hiteltörlesztést: bizony közös gyermekek, házi kedvencek sorsáról is döntenetek kell. Ez természetesen jóval nehezebb, és sok páros éppen miattuk adja meg az utolsó utáni esélyt. Részben ez a helyes és jó taktika, de azért alaposan mérlegelnetek kell a körülményeket.

Igen, tegyetek meg mindent azért, hogy együtt maradhasson a családotok, de azt sose felejtsétek el, hogy a gyermekeknek iszonyúan sokat számít a jó példa. Márpedig nem mondhatjuk követendőnek az állandó veszekedést, ajtócsapkodást… Ha csak így tudtok együtt élni, akkor a válás jobb mindenkinek. Azonban, amíg van remény – még ha esetleges szünet beiktatásával is – akkor megéri próbálkoznotok.

Szintén egy olyan jel, ami arra utal, hogy nincs veszve minden.

Ha tudtok együtt nevetni, viccelődni, szórakozni, az arra mutat, hogy még ott van köztetek az a kötelék, amire alapozni tudtok.

Ha csak veszekedni, vitázni jártok össze, és már attól leolvad az arcotokról a mosoly, hogy meglátjátok a másikat, az nyilván más tészta.

Azonban, ha a sok gond mellett még mindig ott a biztosíték, a másik puszta jelenléte, személyisége pedig gyakran az öröm forrása (akkor is, ha aktuálisan nem olyan intenzíven), akkor érdemes leülnötök és megbeszélnetek, mégis milyen gondok okozzák ezt a mosolyszünetet, és hogyan tudnátok felülkerekedni rajta.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv