Gyanakszol, hogy megcsal a párod? 5 tanács, ami segít kideríteni

Szőke Angéla
Írta: ,

Egy szakítás mindig fájdalmas, főleg ha megcsalás miatt ér véget a kapcsolat. Nem könnyű bevallani, de a félrelépés gyakori dolog és még a látszólag boldog pároknál is előfordul. Ha felébredt benned a gyanú, hogy partnered másfelé kacsintgat, a legfontosabb, hogy ne reagálj hirtelen és hevesen, hanem előbb győződj meg az igazadról. Ilyenkor fontos elszámolni tízig, hiszen lehetsz bármilyen nyugodt személyiség, mindig fennáll a lehetősége, hogy csak egy kicsit paranoiás vagy. Az alábbi jelek a párod viselkedésével kapcsolatban segíthetnek kideríteni az igazságot.

1. Titkolózás

Újabban gyakran előfordul, hogy több időt tölt a telefonján pötyögve, vagy a számítógép előtt? Ez valóban egy intő jel, főleg, ha kimegy a szobából, amikor üzenetet kap, vagy lehajtja a laptopot, amikor észreveszi, hogy figyeled. Az is gyanús viselkedés, ha magával viszi a telefont a WC-re vagy a fürdőbe, ahol aztán feltűnően hosszú időt tölt. Ilyenkor általában a gyanakodó fél megpróbálja egy óvatlan pillanatban megkaparintani a telefont, vagy kutakodni a számítógépen, hátha talál egy kompromittáló levelezést. Azonban a híváslistákat, üzeneteket pofonegyszerű törölni és minden digitális nyomot eltüntetni, így ez nem biztos módszer, pláne, hogy visszafelé is elsülhet, ha lebukunk.  

2. Új külső

Az is egy tipikus megcsalásra utaló jel, ha partnerünk hirtelen nagy lendülettel elkezd fogyókúrázni, rendszeresen konditerembe járni, vagy gondosan elkezd odafigyelni az öltözködésére. Egy új frizura vagy szakáll, esetleg pont a szakáll leborotválása is gyanús lehet.

Ez a viselkedés egyébként mindét nemre jellemző, ha megcsalják, vagy készülnek megcsalni a kedvesüket, nemcsak a férfiakra. 

Ha mi már évek óta nyaggatunk valakit, hogy ne legyen borostás, figyeljen oda az étkezésére vagy sportoljon, és eddig süket fülekre találtunk, most pedig hirtelen magától változtat, akkor joggal feltételezhetjük, hogy nem nekünk akar tetszeni.

3. Távolságtartás

Ha valaki lángra lobban valaki iránt, de még nem tud, vagy nem akar kilépni a kapcsolatából, viselkedése általában megváltozik a párja irányába. Ritkább esetben – ha lelkiismeret-furdalása van a viszony miatt – virágcsokorral, vagy váratlan, alkalom nélküli ajándékokkal lepi meg a nőt, ezzel próbálva kompenzálni hűtlenségét. A legtöbbször azonban pont az ellenkezője jellemző – ha az egyik fél már máshoz vonzódik, akkor párjával szemben távolságtartó, rideg és kritikus lesz a viselkedése, sőt, olykor egyenesen ellenséges. Ha ez tartósan fennáll és nemcsak átmeneti rossz hangulatának tudható be, könnyen lehet a megcsalás jele.