6 helyzet, amikkel magadra haragíthatod az anyósodat

Írta: ,

Az anyós csak kevesünk életében tölt be abszolút pozitív teret, legtöbbször úgy érezzük, tartanunk kell tőle a két lépés távolságot. Bármikor előjöhetnek a legkevésbé sem várt tulajdonságai, és akár meg is keserítheti az életünket… Akadnak olyan anyósok, akik ok nélkül viselkednek furcsán, másoknál azonban mi szerezhetünk negatív pontot övön aluli húzásokkal.

Ki akarod zárni az életetekből

Az anyós könnyen lehet ragadós, mégpedig a rosszabbik fajta: minél jobban le akarod vakarni, annál jobban vissza akar mászni. Nyilván akadnak olyanok, akik átlépik a határt, és ellenük valóban tenni kell, de többségükben a friss arák fújják fel túlságosan a dolgot.

A legtöbb anyós jó szándékkal, érdeklődve közeledik, éppen ezért teljesen felesleges bántóan elutasítani őket, mert akkor valóban hajlamosak házisárkánnyá változni. 
 
Ha úgy érzed, az anyósod levakarhatatlan, akkor egész nyugodtan beszélj erről a kedveseddel, de egyébiránt inkább erőltesd meg magadat egy kicsit. Lehet, hogy záros időn belül nagyon is jól jön majd a segítsége…
Versenyezni próbálsz vele
Lehet, hogy fel sem tűnik, de az anyósok olykor hajlamosak versenyezni veled, és egyes nők is vevők arra, hogy felvegyék a kesztyűt. Nyilvánvalóan nem az a legegészségesebb, ha az anyósod megpróbálja azt bizonygatni, hogy őt jobban szereti a fia, mint téged, de szerencsére erre is van békés megoldás. 
 
Elsőként ne próbálj versenyezni vele, hiszen bőven elég a tudat, hogy te egész biztosan csinálsz olyat a kisfiával, amit ő sosem fog
 
Másodsorban az is sokat segít a higgadtság megőrzésében, ha arra gondolsz, a kedvesed egészen másként szeret téged, mint őt, ráadásul sokkal több közös időtök van hátra, mint amennyit a drága mama mától birtokolhat. 
 
Ha nekiállsz te is versengeni, akkor két tűz közé teszed a párodat, amire egész biztosan nincs szüksége – és sajna nem feltétlenül te jössz majd jól ki belőle.