Lépésről lépésre: 4 lehetőség, amivel a közös célok felé irányíthatod a szerelmedet

Írta: ,

Időnként mindenkinek szüksége van némi noszogatásra, bátorításra, és ez igaz a kapcsolatokat illetően is. Persze, az rég rossz, ha a szerelmed nélküled egy lépést sem mer tenni, vagy csak azért adja be a derekát, hogy végre békén hagyd. Nem is erről van szó! Hanem olyan lehetőségekről, amik segítik őt, hogy minél előbb megtegye azokat a lépéseket, amiket csak bátortalanság, kétségek miatt halogat.

Ne akarj mindent egyszerre! Kép forrása: junebugweddings.com

1/4 Ne akarj mindent egyszerre!

A férfiak sokszor azért lassítanak a tempón, vagy húzzák be a vészféket, mert úgy érzik, „ez az egész túl sok”. Teljesen mindegy, hogy a közös jövő építéséről, vagy akár munkahelyváltásról van szó, nekik is bőségesen akadnak félelmeik és kétségeik – csak annyiból nehezebb a helyzetük, hogy sokukat arra nevelték, erősnek és végtelenül kitartónak kell lenniük, hiszen mégiscsak ők a férfiak.

Szóval, ha te is azt érzed, hogy a szerelmed egyszerűen besokallt a körülmények miatt, akkor bátorítsd arra, hogy egyszerre csak kisebb célokat tűzzön ki magának, vagy közösen tegyétek meg az apró lépéseket. Nem kell már holnap felmondania, először csak kezdjen el keresgélni új lehetőségek után. Nem azt várod tőle, hogy jövő héten feleségül vegyen, de legalább beszéljétek meg, neki is fontos-e az esküvő… és így tovább.

2/4 Ne tartsd folyton nyomás alatt!

A lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha állandóan nyomást gyakorolsz rá annak érdekében, hogy úgy tegyen, ahogy azt te elgondoltad. Ennek több árnyoldala is van: egyrészt jó esély van rá, hogy egy idő után túlságosan is ráfeszül az egészre, stresszes lesz, és úgy érzi, nem tud, vagy akar megfelelni, ezért inkább kilép a kapcsolatból.

Ugye ezt te sem akarod?

Másrészt pedig elérheted nála, hogy megkérje a kezedet, de tényleg úgy szeretnéd tőle kierőszakolni azt a gyűrűt? Vagy inkább megvárod, amíg felkészül erre a lépésre, és tényleg olyan lánykérést kerekít az egészből, amire mindig is vágytál?

Ha semmi esélyt nem látsz arra, hogy a számodra fontos lépéseket magától is megtegye, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan a sarkában jársz és figyelmezteted, hanem az, hogy őszinte vagy magaddal: vajon miért nem fontos neki, hogy önszántából boldoggá tegyen?

3/4 Dicsérd meg!

Talán úgy érzed, ezt említeni sem kellene, de ha őszinte vagy magaddal, mikor dicsérted meg utoljára a szerelmedet? És ő mikor mondott neked elismerő szavakat? Ha alig-alig jut eszedbe példa, akkor bizony nem dicséritek eleget egymást, pedig ez fontos lenne akkor is, ha boldogok szeretnétek lenni és akkor is, ha közös célkitűzésen töritek a fejeteket.

A pozitív megerősítés nem csak a gyereknevelés, vagy éppen a házi kedvencek idomítása során működik, hanem a párkapcsolatokban is egy kellemes és fontos visszacsatolás. Persze nem kell agyonfényezned mindenért, de ha látod, hogy végre rászánta magát a változtatásra, akkor azt mindenképpen jegyezd meg!

A legtöbb férfi az első lépéseket egyébként is titokban teszi meg. Ha mégis láttatni engedi, miben ügyködik, akkor vagy elismerésre, vagy bátorításra van szüksége, úgyhogy itt az alkalom, hogy támogasd!

4/4 A változást lásd!

Senkinek sem könnyű változtatni. Sem az életén, sem a szokásain, sem a felfogásán, ezért nem csak dicséret illeti a szerelmedet, ha a kedvedért változtat, hanem türelem is. Sajnos ez nem mindenkinek magától értetődő, vagy éppen kézenfekvő, sokan hajlamosak „itt és most” követelni a változást, a közös célok túl részletes, tervszerű kidolgozását. Ez sajnos egyáltalán nem jó taktika, neked sem ajánljuk!

Azonban sokat segít, ha kifejezetten a változást keresed, nem pedig azt, ami még hibádzik. Már szó nélkül észreveszi és elmosogatja a piszkos tányérokat, de iszonyúan sok vizet használ, és mindent eláztat? Ilyenkor inkább álld meg, hogy felhívd a figyelmét a hiányosságokra, mert azt fogja érezni, hogy egyáltalán nem értékeled az erőfeszítéseit. Akkor meg minek segítsen?

Ha még ezért is csak leteremted, akkor inkább nem fog erőlködni. Persze, idővel majd megemlítheted, hogy neked más technikád és taktikád van, de ne lombozd le az első próbálkozásait, mert minden visszaáll a régi kerékvágásba.