Eképpen regenerálódik a lelked egy komoly szakítás után

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Eképpen regenerálódik a lelked egy komoly szakítás után

Kép forrása: unsplash.com

A szakítás mindig fájdalmas, de ha valóban fülig szerelmesen csöppensz ebbe az élethelyzetbe, vagy egy hosszú távú kapcsolat után vagy kénytelen talpra állni, akkor különösen nehéz a dolgod. Bár a lelki felépülést sürgetni nem lehet, segít, ha tisztába kerülsz azzal, hogyan regenerálódsz, miután végleg elbúcsúztatok egymástól.

Első szakasz: A döbbenet

Ebben a szakaszban minden reggel úgy ébredsz, mintha egy rossz álomból kelnél. Nem akarod elhinni, amit átéltél, képtelen vagy szembenézni vele, hogy ez tényleg megtörtént. Ennek megfelelően még reménykedsz, hogy az egész szertefoszlik, tévedés volt, és folyton azt várod, mikor kerül vissza minden a régi kerékvágásba. Ha megcsörren a telefonod, azonnal az jut eszedbe, hogy Ő hív. Amikor kapsz egy üzenetet, a szíved szaporábban ver, hátha Ő keresett. Csak várod és várod, hogy ismét felvegye veled a kapcsolatot, és nagyon erősen vissza kell fognod magadat, hogy ne tedd meg ezt a lépést te magad. Ebben a szakaszban ez egyébként könnyen előfordulhat, jó esély van rá, hogy kifejezed irányába a békülési szándékodat.

Mi segít a továbblépésben?

  • ha rengeteget lelkizel a barátnőiddel
  • ha naplót vezetsz az érzelmeidről
  • ha leiratkozol a közösségi profiljáról, vagy te lépsz ki ideiglenesen

Második szakasz: A meggyőzés

Ha nem történik semmi, tehát nem tesztek kísérletet a békülésre, ilyen-olyan indokok miatt nem keresitek a másik társaságát, akkor elkezdesz indokok után kutatni, és próbálod meggyőzni magadat, hogy ez tulajdonképpen nagyon jó így. Valószínűleg a barátnőid is olyanokkal vigasztalnak, hogy „jó, hogy még most történt”, „akkor tényleg nem Ő volt az igazi” és „most legalább még van időd megtalálni a másik feledet”. Tulajdonképpen az eszeddel igazat is adsz nekik és te is ilyen gondolatokkal győzködöd magadat, de a szíved attól még nagyon sajog, és nem tudsz igazán örülni a felsorakoztatott tényeknek.

Így regenerálódik a lelked egy komoly szakítás után

Mi segít a továbblépésben?

  • ha önsegítő könyveket olvasol
  • ha nem akarsz folyton egyedül lenni
  • ha lekötöd a figyelmedet különféle programokkal

Harmadik szakasz: Az önhibáztatás

Ez a szakasz újra és újra felbukkanhat, az is lehet, hogy nálad korábban jelentkezik, de az biztos, hogy átesel rajta. Eljön ugyanis az ideje annak, hogy elkezded keresni a saját hibáidat. Lehet, hogy teljes egészében magadat okolod a történtekért, esetleg nem vagy ennyire drasztikus, és reálisan látod, hogy egy kapcsolat megszakításához két emberre van szükség. Azonban az biztos, hogy ebben az időszakban megrendül a saját magadba vetett hited, ideiglenesen elveszíted az önbizalmadat, hiszen csak az lebeg a szemed előtt, hogy nem vagy elég jó. Ez természetesen nem igaz, de az okok keresésekor normális, ha kétségeid adódnak saját magaddal kapcsolatosan is.

Mi segít a továbblépésben?

  • ha belevágsz valami újdonságba, pl. egy új tanfolyamot kezdesz el
  • ha nagyobb figyelmet fordítasz a külsődre, az egészségedre és a sportra
  • ha a lelkedre is jobban ügyelsz, pl. meditálsz, jógázol

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!