Szerelmes vagy vagy csak ragaszkodsz? Az 5+1 legnagyobb különbség

Írta: ,

Senki sem tanítja meg nekünk, milyen érzés szerelmesbe esni tiniként, sem pedig azt, hogy miben változik meg ez az egész felnőtt korunkban. Ezért aztán saját tapasztalataink alapján próbáljuk meg kitalálni, mi is az az igaz szerelem, és azt is, hogy pontosan mit kell éreznünk egy párkapcsolatban. Emiatt viszont sokan hajlamosak összekeverni az őszinte szerelmet és a puszta ragaszkodást. Pedig a különbségeket szinte kilométerekben lehet mérni...

A szerelem szenvedélyes; a ragaszkodás közönyös Kép forrása: howheasked.com

Azt mondják, szerelem és gyűlölet között nagyon vékony a határ.

Ezért van az, hogy egy szakítás után az a gyönyörű, önzetlen szeretet képes átalakulni megmagyarázhatatlan, kezdetben szinte csillapíthatatlan dühvé.

A ragaszkodás viszont egyáltalán nem hasonlít erre. Ebben az esetben paranoiát, szorongást, idegességet érzel a kapcsolatotok alatt egy esetleges szakítás miatt, és amikor erre sor kerül, jobban félsz az egyedülléttől, mint az adott személy hiányától.

 

A szerelem szabadságot ad; a ragaszkodás leköt Kép forrása: bridalmusings.com

Azok a párok, akik tényleg szeretik egymást, nyugodt szívvel megadják a másiknak a szabadságot.

Megbíznak egymásban, és nem félnek attól, hogy egyikük esetleg félrelép egy baráti nyaralás során, vagy átlépne egy határt valamelyik kollégájával.

A ragaszkodás viszont lebénít, félelemmel tölt el, és akit ez köt a párjához, legszívesebben odaláncolná a másikat maga mellé - mert őszinte szeretet híján nincs meg az a bizalom sem, ami megerősítené a kapcsolatot.