Kor, testmagasság és pénz – 5 dolog, ami igaz szerelemben nem számít

Írta: ,

Nem kell feltétlenül kétségbeesni, ha a szőke hercegről kiderül, hogy barna béreslegény, fehér ló helyett pedig szamárháton érkezik. Rámutatunk néhány körülményre, ami valódi boldogság esetén mégsem annyira fontos, mint ahogy azt az ember lánya kívülállóként hiszi. 

A kora Kép forrása: pexels

1/5 A kora

Az életkor csupán egy szám – nem több, de nem is kevesebb annál.

Önmagában nem sokat jelent, ha a kedvesed túl fiatal hozzá, hogy emlékezzen tinédzserkorod legnagyobb slágereire, mint ahogy az sem, hogy ha világra jöttedkor már a középiskolás éveit töltötte.

Ettől még rengeteg közös vonásotok lehet, ami megalapozza a közös jövőtöket.


Tudtad? Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve


Az értékrend ugyanis sokkal inkább függ a többi környezeti tényezőtől, mintsem a kortól – kivéve, persze, ha egy középkori lovaggal hozott össze a sors, aki elvárja, hogy a távollétében viselj erényövet.

Mivel azonban ennek viszonylag kicsi az esélye, nem számít, hány gyertya van a tortáján. A korkülönbség csakis egyéb problémák megléte mellett állhat közétek.

A testmagassága Kép forrása: pexels

2/5 A testmagassága

Láttál már az utcán olyan boldog párt, hogy a fiú alacsonyabb volt a lánynál?

Noha a nők evolúciós okból gyakran úgy fogalmazzák meg, hogy a számukra ideális partner legyen náluk magasabb és szélesebb, Ámor nem mindig kapja elő a mérőszalagot, mielőtt nyilakat lövöldözget.

Semmi rossz nincs abban, ha nagyon alacsony vagy elképesztően magas pasi iránt vonzódsz. Van az a lelki-szellemi kapocs, ami felülírja az alapvető fizikai elvárásokat.

Persze, ilyenkor előfordulhat, hogy a mesebeli hercegre vonatkozó listád többi pontját is át kell értékelned – de ez inkább előny. Legalább rájössz, mi a legfontosabb számodra, s aszerint dönthetsz!

A korábbi viszonyai Kép forrása: pexels

3/5 A korábbi viszonyai

Szándékosan írtunk viszonyt, mert egyaránt beleértjük az alkalmi légyottot és a tartós kapcsolatot.

A látszattal ellentétben senki sem lesz a szó szoros értelmében tapasztaltabb pusztán azért, mert mennyiségileg több mindent élt meg.

Nagy következtetéseket ugyanis leginkább a sorsszerű találkozásokból lehet levonni – márpedig akár száz nője is lehetett a kiszemeltednek anélkül, hogy akár egy ilyen is jutott volna neki.

Az értékedet tehát semmilyen formában nem határozza meg, hányadik sorszámot kaptad az életében – mivel minden kapcsolat más, úgysem kelsz versenyre a többi hölggyel.

Sőt, a pasinak valószínűleg eszébe sem jut rangsort felállítani köztetek – miért is feledkezne a múltba, ha élvezi veled a jelent?

Hogy világot látott-e Kép forrása: pexels

4/5 Hogy világot látott-e

Elképesztő vonzerőt jelenthet egy olyan ember, aki rengeteg mindent látott, hallott és megélt már a világban, így éjszakákon át mesélhet neked.

Ugyanakkor meg is rettenhetsz attól, hogy te vajon „elég érdekes” vagy-e neki, ha korántsem jártál még annyi helyen.

A másik oldalról pedig szép számmal akadnak, akiknek a lelki világa legalább annyira izgalmas, ám még nem volt lehetőségük arra, hogy kimozduljanak.

Ne feledd: nem az a lényeg, hogy a férfi mit (nem) látott előtted, hanem az, hogy együtt mit fedeztek fel! Így hát tulajdonképpen az sem számít, van-e egyáltalán útlevele.

Hogy mennyit keres Kép forrása: pexels

5/5 Hogy mennyit keres

A pénz fontos, hiszen abból élünk.

Bizonyára kialakult benned egy kép arról, hogy milyen életszínvonalra van szükséged a boldogsághoz – a sors azonban olykor pont úgy tanít, hogy megmutatja, annál „lejjebb” vagy éppen „feljebb” milyen érzés.

Egy párkapcsolatban csak az számít, hogy álljon rendelkezésetekre akkora összeg, amiből fedezni tudjátok a szükségleteiteket – magyarán ne vesszetek össze azért, mert túl kevés van belőle.

A közös vagy külön kassza kérdését ráértek eldönteni. A számszerű adatoknál sokkal fontosabb, hogy mennyire lelkes, ambiciózus és céltudatos a férfi, aki melletted van.