Kompromisszum, vagy áldozat? Te miként élsz a kapcsolatodban?

Berényi Nóri
Írta: ,
Kompromisszum, vagy áldozat? Te miként élsz a kapcsolatodban?

Egy kapcsolat nem létezik kompromisszum, vagy áldozat nélkül, ezt jobb, ha már most elfogadod. A kérdés csupán az, hogy te miként tekintesz saját kapcsolatodra és az általad betöltött szerepre. Egyenrangú partnerek vagytok, akik kompromisszumokat hoznak egymásért, vagy esetleg áldozatként látod magad, aki folyamatosan csak feladja önmagát a másikért?

A kompromisszum lényege Kép forrása: theyatesplace.com

Mondhatnánk, hogy csak a párkapcsolatra igaz, de valójában minden emberi kapcsolat komoly alapköve a kompromisszum. Nélküle biztos, hogy nem lesz tartós a dolog.

Amit viszont fontos megértened, hogy ez így van jól. Néha neked is engedned kell az elveidből, a terveidből és összhangba kell kerülni egy másik személlyel, aki fontos neked.

Éppen ezért, ezt semmiképpen nem lehet teherként megélni. Sőt, nézd meg, hogy mennyi mindenre képes vagy egy másik emberért és persze az a normális, ha ez fordítva is igaz.

Mivel nem vagyunk egyformák, nem létezik két egyforma személyiség, ezért érthető, ha sok mindenben nem értetek egyet, viszont a kérdés az, hogy hajlandóak vagytok kompromisszumot kötni és elfogadni a másikat olyannak, amilyen?

Az áldozat szerepe Kép forrása: ana-rosa.tumblr.com

Sajnos nagyon sok ilyen kapcsolatot láthatunk és nem is kell nagyon kitekinteni saját környezetünkből. Amikor valaki már áldozatként tekint magára egy kapcsolatban, akkor ott már valami nagyon nincs rendben.

Hiszen ilyenkor folyamatos lemondásokat, csalódásokat és kudarcokat él meg, miközben párjára is úgy tekint, mint a személyre, aki miatt nem lehet teljes az élete.

És hogyan is lehetne, ha valaki így érez? Azonban valójában csak mi magunk tudjuk áldozattá formálni magunkat. Valószínű, hogy a lelked így védekezik az ellen, hogy már nem érzed jól magad a kapcsolatodban.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv