5 kommunikációs akadály, ami túl kell lépned, ha boldog kapcsolatot szeretnél

Írta: ,

Előfordul, hogy nem passzoltok egymáshoz. Más a személyiségetek, más az értékrendetek, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a kettőtök közötti kommunikációval van gond. Van rá valamilyen egyszerű mód, amivel leküzdheted a kettőtök közti kommunikációs akadályokat? Lássuk, melyek a leggyakoribb kommunikációs problémák egy kapcsolaton belül és hogyan tudod őket megoldani!

Az, hogy valakit szeretsz és bármit megtennél érte, nem csak abból áll, hogy sokszor elmondod neki vagy sok időt töltesz vele együtt.

Vannak olyan apróságok, amik bár láthatatlanok, mégis többet számítanak, mint egy-egy együtt töltött óra. Ha szeretsz valakit, fontos, hogy meghallgasd, de ne csak figyelj rá, halld is, amit mond és reagálj rá.

Sok kapcsolat azért megy tönkre, mert ugyan a két fél sokat beszélget, de mégsem hallják meg, hogy mit szeretne a másik.

Tipp: Kérdezd, figyelj oda, várd ki, amíg kimondja, ha szeretné, reagálj és ne ítélkezz!

Mi nők minden szituációt hajlamosak vagyunk háromszorosára fújni, és egy egyszerű ártatlan mondat miatt is órákat vagy napokat agyalni.

Ha egy kicsit magadra ismersz a leírásból, sőt esetleg úgy érzed, hogy a kapcsolatodra is jellemző ez a viselkedés, akkor lehet, hogy itt van a titok nyitja, ezért nem tudtok egyről a kettőre jutni a pasiddal.

Tipp: Próbálj meg pozitívan állni a párodhoz és nem túlkombinálni, amit mond, tesz vagy tenni akar, hiszen ezzel magadtól is plusz energiákat veszel el, és benne is rossz érzést keltesz.