36 kérdés, ami után garantáltan szerelembe esel

Kovács Andrea
Írta: ,
36 kérdés, ami után garantáltan szerelembe esel

Szerelembe esni, szerelmesnek lenni és szeretettnek lenni az egyik legjobb dolog az ember életében. Ámor nyila a legváratlanabb helyzetekben is betalálhat, efelől ne legyen kétségünk. Továbbá nem lehet véletlen, hogy már a legelső irodalmi művek is a szerelem mindent elsöprő érzésére helyezték a hangsúlyt, s teszik ezt ma is a legnagyobb írók, költők.

Ha mégsem drámai, hanem inkább biológiai szempontból közelítjük meg a témát, akkor a szerelemmel kapcsolatos kémiai folyamatokat izgalmas megvizsgálni. Homályos tekintet, remegő hang, felszínes légzés, verejtékezés, tág pupilla, kipirosodó arc és ajkak, ezek mind egyértelművé teszik, hogy itt bizony lecsapott a ménkű.

Mindezek egy ősi mechanizmust segítenek, melynek célja nem több az utódnemzésnél. A szerelemnek három fázisát különítették el a kutatók, az első, friss szerelmes állapot a kedves megtalálásában, meghódításában segít, a második romantikus állapot segíti elő a pár kapcsolatát, az utódnemzést, és a harmadik, az összetartozás állapota azért kell, hogy a pár közösen nevelje fel az utódot.

Tudományos magyarázat ide vagy oda, egy biztos, ha valakit szeretünk, akkor közel akarjuk érezni magunkhoz testileg és lelkileg. Ebben segít az a 36, legkevésbé sem diszkrét kérdés, amely megválaszolása után állítólag azonnal szerelembe esik mindenki. Jó lenne, ha csak ennyin múlna a dolog, mindenesetre egy próbát megér. Már csak azért is, mert a kérdések közt olyan témákat tisztázhatunk önmagunkkal és partnerünkkel, melyeket eddig talán még senki sem mert megkérdezni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!