Innen tudhatod, hogy szerelmes vagy! Ezek a jelek a pszichológusok szerint

Írta: ,

Szerelem, szerelem... Az egyik legerősebb érzelem, ami háborúkat indít el, és évszázados családi viszályokat képes elcsitítani. De honnan is tudhatjuk, ha valóban szerelmesek vagyunk? A Psychologytoday.com cikke szerint ezek a legegyértelműbb jelei annak, hogy eltalált Ámor nyila.

Úgy érzed, hogy több lettél a kapcsolattól Kép forrása: bloglovin.com

Egy új kapcsolat, egy új ember figyelme, nézőpontjai felülbírálhatják azt, ahogyan eddig magadról vagy a világról gondolkodtál.

Míg bizonyos tulajdonságokat és nézőpontokat átveszel, másokat felülbírálsz majd, de az tény, hogy minden korábbi gondolatod számára kihívást jelenthet egy ennyire szoros új ismeretség.


Nálatok stimmel? Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve


A cikk szerint a szerelem bizonyítéka nem is az, hogy feltétlenül átveszed a párod minden gondolatát, hanem az, hogy többnek érzed magad azoktól a gondolatoktól, amiket általa megismertél.

Féltékeny vagy, de nem gyanakvó Kép forrása: bodasyweddings.com

Egy egészséges kapcsolat a bizalmon alapul, éppen ezért te sem feltételezed a párodról, hogy megcsalna vagy fájdalmat okozna neked – ha el tudnád ezt képzelni róla, akkor miért is szeretnél egy ilyen embert?

Maga a féltékenység azonban több tanulmány szerint is cseppet sem mérgező, inkább egy tejesen természetes érzés.

Ha valakit igazán szeretsz, akkor szeretnéd, hogy ő is hasonlóan érezzen, neki is hiányozz, ő is veled érezze a legjobban magát.

Az egészséges, és egymás életét nem mérgező féltékenység a szerelem jele lehet.