10 indok, amiért érdemes külön is tölteni időt a partneredtől

Szőke Angéla
Írta: ,
10 indok, amiért érdemes külön is tölteni időt a partneredtől

Kép forrása: Sam Manns/unsplash.com

Mikor kialakul egy párkapcsolat, a felek minden percüket együtt akarják tölteni, mert nem tudnak betelni egymással. Azonban egy idő után vissza kell rázódni a hétköznapokba, innentől kezdve úgy, hogy részei vagyunk egymás életének. Mindenkinek vannak barátai, rokonai és hobbija, amibe természetesen bele lehet vonni a másikat, de fontos, hogy maradjon életünk a kapcsolaton kívül is. A „tér” és a külön töltött idő elengedhetetlen, hiszen rengeteg előnye van. íme tíz nyomós indok, amiért nem kell sülve-főve együtt lennetek partnereddel.

Ápolod a többi társas kapcsolatod

Ne legyél az a barátnő, aki soha sehova nem megy már a barátnőivel, csak mert lett egy barátja. Ahogy neked is szükséged van a csajos programokra, úgy párodnak is fontos, hogy olykor lazuljon kicsit a haverjaival. Már csak azért sem érdemes ejteni a barátnőket, mert ha eljön az első veszekedés, úgyis hozzájuk szaladsz majd vigasztalásért.

Kevesebbet veszekszel majd vele az apró dolgokon

Ha két ember együtt él, olyan dolgokon is könnyen összekapnak, mint hogy ki hogyan nyomja ki a tubusból a fogkrémet, vagy hogyan csomagolja vissza a kenyeret. Együttéléskor minden apró dolog sokkal idegesítőbb és a másik hibáit felnagyítjuk. Ha külön töltünk egy kis időt, sokkal türelmesebbek leszünk egymással. 

Eszedbe jut, milyen jó dolog függetlennek lenni

Akármilyen szerelmes vagy, ne add fel magad teljesen egy párkapcsolatban. Egy kis saját-idő emlékezteti az embert arra, hogy akkor is jól tudott működni, amikor egyedül volt. Ez önbizalmat ad, ami szexi, így pozitívan hat majd a kapcsolatra is. 

Jéssica Oliviera/unsplash.com

Kívülről tudod szemlélni a problémákat

Minden kapcsolatban vannak viták és ellentétek, hiszen emberek vagyunk és senki nem tökéletes. Mindenki másképpen működik és össze kell csiszolódni, ugyanakkor a megszokások rabjaivá sem válhatunk, mert akkor ellaposodik az egész.

Egy kapcsolat tehát folyamatos munka, és ha kisebb időszakokra különváltok, jobb rálátásotok lesz arra, hogy mi nem funkcionál jól és miért. 

Kevesebb esélyt adsz arra, hogy hűtlen legyen hozzád

Azt hinnénk, ha egy pár rendszeresen tölt időt külön, akkor a férfi nagyobb eséllyel lesz hűtlen, pedig pont a fordítottja igaz. Ha nem lógsz állandóan a nyakán és nem követed minden programra utánfutóként, a partnered látja, hogy független nő vagy, akinek rajta kívül is van élete és kevésbé fog elvágyódni. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!