Így lépj túl az exeden! 4+1 tudományos módszer, ami tényleg segít

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy szakítás sohasem könnyű, az elutasítást még akkor is nehéz elviselni, ha nem tápláltál mély érzelmeket a másik iránt, egy komolyabb kapcsolat lezárása pedig a gyász folyamatához hasonló érzelmeket vált ki. A PsychologyToday.com most összegyűjtötte, melyek azok a módszerek, amelyekkel a kutatások alapján is, tényleg gyorsabban túlléphetsz a szerelmi csalódáson.

Keress egy példaképet!

A kutatók szerint határozottan segít, ha találunk valakit, akiből erőt meríthetünk.

Keress egy erős, független személyiséget, akire felnézhetsz, aki remekül megállja a helyét egyedül is, és akire szívesen hasonlítanál.

Természetesen nem kell, hogy újra kitapétázd a képeivel a faladat, mint tini korodban, de a tanulmányok szerint segít erősebbnek maradnunk, ha tudunk a gyenge pillanatinkban gondolni valakire, akiről példát vehetünk, és nem kezdünk az exünk üzenőfalán kémkedni a Facebookon.


Még: Tippek, hogy szakítás után ne legyen rémálom a Facebook


 

Keress egy új szenvedélyt!

Egy korábbi szenvedélyről a legegyszerűbb úgy lemondani, ha találsz magadnak egy újat.

Egy hosszabb párkapcsolat végén komoly fájdalmat okozhat, hogy fel kell adnod a megszokott közös dolgaitokat, és nem tudod, mivel töltsd ki azt az időt, amikor egyébként moziba mentetek, vagy akár csak a het bevásárlólistát írtátok össze együtt.

Ha találsz magadnak valamit, ami új, és amivel elfoglalhatod magadat, az nagyban megkönnyíti ezt az időszakot.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019