Így beszélj az exedről az új barátodnak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy a rád váró randik egyikén szóba kerüljön a legutóbbi exed. De vajon hogyan tudsz róla ésszerűen nyilatkozni? Mit mondhatsz a korábbi kapcsolatodról, ha szeretnéd a helyükön kezelni a dolgokat?

Ahogyan az exedhez állsz Kép forrása: vogue.com

Sokkal többet elmond az érzelmeidről az, ahogyan megszólalsz az exedről, mint az, amit valójában mondasz róla. Ha a világ legszörnyűbb és legelviselhetetlenebb emberének állítod be, azzal nem fogod elnyerni a leendő pasid szimpátiáját, sőt…

Azt viszont jó eséllyel bebizonyítod neki, hogy valami még mindig megmozdul benned, ha beszélned kell az egykori nagy Ő-ről, és a legkevésbé sem leszel szimpatikus azzal, ha negatívan nyilatkozol róla. Egyszerűen azért, mert az embernek óhatatlanul is eszébe jut, hogy minden csodásan alakuló kapcsolatnak lehet szakítás a vége, és senki nem akarja visszahallani magáról, hogy mennyire borzasztó ember (akkor sem, ha az állításnak nincs valódi alapja, és akkor sem, ha van).

Az érzelmi függőség Kép forrása: bloglovin.com

A másik rossz pont, amit az ex szidásával bezsebelhetsz, az éppen az az erős érzelem, amiről a kifakadásoddal bebizonyítasz. A gyűlölet is érzelem, mégpedig nagyon intenzív, talán van annyira erős, mint maga a szerelem.

Akihez semmilyen szinten sem kötődsz, azt nem tudod gyűlölni, legfeljebb „meg lehet róla a véleményed”.

Az exednek azonban – legalábbis akkor, ha tényleg túl vagy rajta – leginkább hidegen kell hagynia. Akkor tudhatod, hogy már egyáltalán nem érdekel, ha fel sem merül benned, hogy ennek az ellenkezőjét bizonygatnod kell. Totálisan hidegen hagy, és erről nem meggyőzni próbálod magadat, hanem valóban így is érzel.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019