Az idősebb férfiakhoz vonzódsz? Ez állhat a háttérben

Írta: ,

Ha jobban belegondolsz, a férfi szót általában csak a 30 évesnél idősebbekre használjuk – előtte fiú, srác, pasi... Persze sok függ az illető kiállásától, stílusától, vonásaitól, de tagadhatatlan, hogy minél idősebb valaki, annál férfiasabb. Biztosan te is tudnál mondani például egy olyan idősebb színészt, akit nagyon szexinek tartasz – de mi van akkor, ha valaki kizárólag az idősebb férfiakhoz vonzódik?

Az apa árnyékában Kép forrása: pillowthought.com

1/4 Az apa árnyékában

Talán nem is vagy vele tisztában, de könnyen lehet, hogy azért vonzódsz az idősebb korosztályhoz, mert titkon minden férfiban az apukádat keresed.

Persze ez egy bizonyos szintig teljesen érthető, hiszen a kislányok többsége szinte szerelmes az apukájába, mivel övé a családfenntartó szerep, ő az a férfi, akire egész gyermekkora alatt felnézett.

Másfelől azonban nagyon megnehezítheti a pártalálást a későbbiekben, vagy a már meglévő kapcsolatot ronthatja el, ugyanis a mérce olyan magas, hogy a srác gyakorlatilag nem tud megfelelni az elvárásoknak – ha úgy érzed, te is ebben a cipőben jársz, egy szakember segíthet túllendülni ezen.

Kevésbé érdeklik őket a külsőségek Kép forrása: oncewed.com

2/4 Kevésbé érdeklik őket a külsőségek

Most nem azokról a férfiakról beszélünk, akik a kapuzárási pánik időszakában vannak, hanem azokról, akik már tudják, hogy a külső szépség egy múlandó dolog, és ezért inkább érdemes olyan társat választani, aki azonos értékekkel bír.

Az ilyen férfit nem elégíti ki egy szép nő látványa, inkább a belső tulajdonságokra figyel. Ténylegesen érdeklik a gondolataid, a véleményed és a világról alkotott képed.

Nem csak úgy tesz, mintha figyelne, hanem valóban figyel és érdeklődik irántad.

Ez pedig elég szexi, akárhonnan is nézzük... :)

Határozottabbak, tapasztaltabbak, igazi férfiak Kép forrása: ssheart.com

3/4 Határozottabbak, tapasztaltabbak, igazi férfiak

Ez persze nem túl fair a fiatalabb korosztállyal szemben, hiszen ezen tulajdonságok az életkorból adódóan fakadnak, de akkor is ezek a jellemzők azok, melyek igazi férfivá teszik őket.

Ők már nem agyalnak sokat cselekvés előtt, mert tudják, hogy egy nőnek mire van szüksége és mivel lehet őt levenni a lábáról – éppen ezért nem árt résen lenni, mert könnyen lehet, hogy mások a szándékaitok.

Persze az is előfordulhat, hogy komolyan gondolja a dolgot veled, ahhoz viszont, hogy ennek a végére járj, muszáj kockáztatnod.

Biztonságot nyújtanak Kép forrása: sincerelykinsey.com

4/4 Biztonságot nyújtanak

És itt most nem az anyagi biztonságra gondolunk, bár nyilván az is nagyon fontos, ha valakivel hosszabb távra tervezel. Ami ennél is fontosabb egy nőnek, az a lelki biztonság. Érezni azt, hogy bármit elmondhatsz neki, mindenben támogat, és ezáltal megszülethet benned az „otthon vagyok” érzés, ami egy nagyon nagy kincs. Talán már a családalapítás gondolatával is eljátszottál, és elképzelted, milyen remek férj és apa lenne. Mellette igazi nőnek érezheted magad, nincs benned több megfelelési kényszer.

Sok húszas éveiben járó fiú még nem látja a fától az erdőt, a nők többségében viszont ilyenkor már felmerül a családalapítás gondolata, ezért nem tudnak azonosulni az ellenkező nem hasonló korú képviselőivel. Persze azért nem lehet általánosítani, hiszen rengeteg függ a családi háttértől, értékrendtől is, de az biztos, hogy az idősebb korosztály már nyitottabb és érettebb ilyen tekintetben.