Hogyan vitáztok? Ezt árulja el a kapcsolatotokról

Írta: ,

A kapcsolatok velejárója a problémák közös megoldása, amely nagyon gyakran vitákkal jár. Teljesen természetes dolog ez, ám nem mindegy, milyen a hozzáállásotok. Mindig mindent őszintén megbeszéltek vagy inkább kerülitek a vitákat és a szőnyeg alá söpritek a problémáitokat? Nézzük, mit árul el a kapcsolatotokról az, ahogyan veszekedtek!

Passzív-agresszívek kapcsolat Kép forrása: models.com

1/5 Passzív-agresszívek kapcsolat

Nem szerettek vitázni, ezért inkább magatokban tartjátok a problémátokat? Gyakran van feszült csend közöttetek?

Akkor valószínűleg mindketten passzív-agresszívek vagytok. Sajnos ezen mindenképp változtatnotok kell, mert ezzel csak ártotok a kapcsolatotoknak.

Ne söpörjétek a szőnyeg alá a problémákat, ha bánt benneteket valami, akkor ne rejtegessétek és ne tegyetek úgy, mintha minden jó lenne. Beszélgessetek többet, mondd el neki a véleményedet és hallgasd meg az nézőpontját is.

Lobbanékony kapcsolat Kép forrása: inspirefirst.com

2/5 Lobbanékony kapcsolat

Jó dolog, ha tele vagytok szenvedéllyel és imádjátok az izgalmakat, ez azonban a viták során hamar dühvé alakulhat.

Szerethetitek egymást őrülten, ha egy hullámvasutazás az életetek, soha nem tudhatod, milyen apróságon kapja fel a vizet valamelyikőtök.

Ha pedig ez elfajul, akkor már mérgező kapcsolatról beszélhetünk.

Legyetek okosabbak és próbáljatok lehiggadni. A lobbanékonyságot leginkább úgy lehet enyhíteni, ha érzed, hogy kibontakozik egy vita, elszámolsz tízig és közben mély levegőt veszel.

3/5 „Nem akarom hallani” kapcsolat

Legyen szó bármilyen apróságról, azonnal meg akarod vitatni a pároddal, ő viszont visszautasít, és közli, hogy nem akarja hallani? Vagy esetleg fordítva történik ez?

Nem egy jó megoldás, ha egyikőtök folyton üldözi a másikat, aki meg inkább elmenekül… Ilyenkor hamar egyoldalúvá válthat a kapcsolat, ugyanis állandóan csak az egyik fél fogja kezébe venni az irányítást és megoldani a problémákat.

Ezt úgy lehet orvosolni, hogy megpróbálsz nem támadólag közelíteni a párod felé és elmondod neki, hogy csak 5 percre van szükségetek, míg az adott dolgot átbeszélitek.

Soha nem vitáztok Kép forrása: abbyroses.pixieset.com

4/5 Soha nem vitáztok

Minden tökéletesnek tűnik, boldogok vagytok és szinte soha nem veszekedtek? Ő a lelki társad és mindenben egyezik a véleményetek?

Természetesen ez jó dolog, ám ennek is lehetnek hátrányai.

Figyeld meg, valóban őszinte vagy-e akkor, amikor úgy tűnik, mindenben egyetértetek. Lehetséges, hogy valamelyikőtök a szeretet jeleként mindig enged a másiknak és bár ettől is boldognak látszik, mégsem érzi magát teljesen jól a bőrében.

Hidd el, nem baj, ha néha különböznek a vélemények, hiszen mindannyian mások vagyunk. Add önmagadat és mindig légy őszinte.

Civilizált módon vitáztok Kép forrása: tumblr.com

5/5 Civilizált módon vitáztok

Az az egészséges kapcsolat, amikor a felek mindent megbeszélnek és megvitatnak egymással őszintén. Elfogadod és tiszteletben tartod a másik véleményét, és ez fordítva is igaz.

Nem kell mindig egyetértenetek, a lényeg, hogy közösen találjatok megoldást, ha szükséges, kössetek kompromisszumokat. Mondd el neki az érzéseidet, oszd meg vele a gondolataidat.

Ha valami nem tetszik, semmiképp ne tettesd azt, hogy minden rendben (úgymint a passzív-agresszív kapcsolatoknál). Beszéljétek meg, mi a baj, ha igazán szeret a párod, akkor ő is elfogadja majd a véleményedet.