Hogyan NE randizz? – avagy 4 tipp, amit a saját kárunkon tanultunk meg

Stumpf Bea
Írta: ,

Biztos neked is van néhány vicces, de leginkább csak utólag vicces randis sztorid, amibe belefutottál az évek során. Nos, ezzel mi is így vagyunk, úgyhogy egy gyors szerkesztőségi brainstorming után elő is álltunk egy listával, ami a "legfontosabb" randitanácsainkat tartalmazza, hogy elkerüld a kényelmetlen szitukat. Reméljük, a segítségedre lesznek! :)

1. Sose válassz olyan fiút, akinek ugyanaz a neve, mint a tesódnak!

Ez több szempontból is nehézkes lehet, hiszen minden szituációban, amikor beszélsz róla, hozzá kell tenned a család vagy a barátaid előtt, hogy a tesóm, vagy a barátom (a nagy, a kicsi, az enyém, a miénk), egyszóval bonyolult. Persze ezt a részt egy kis idő után könnyen ki tudod kerülni azzal, hogy elkezded nagyon cukimuki, nyuszi, maci és egyéb kedves beceneveken szólítani életed párját. Így már nyilván szó sem lehet félreértésről.

Aztán néha úgy alakul, hogy nem úgy alakul, és mégsem ő életed párja. Na ilyenkor a még nehéz, sírós, ágyban szenvedős, csokit zabálós korszakban nem egyszerű, ha a barátaid vagy anyukád a nevén szólítják a testvéredet vagy esetleg megkérdezik, hogy "Hívott már a Gergő?" Ki, ki, ki? Ja, hogy a testvérem... Semmi gond, csak a szívdobogásom egy kicsit kihagyott... 

Na, voltunk már ilyen cipőben, így csak azt tudjuk mondani, hogy please don’t.

2. Nem kell, hogy tökéletes légy!

Sokan azzal rontjuk el a randizást, hogy rögtön az első találkozó alkalmával felfedjük, mennyire szuper csajok vagyunk... aztán csodálkozunk, hogy megijednek a fiúk! Eszméletlen jó munkám van, egy gyönyörű lakásban élek, minden hónapban elutazom valahova, imádok sportolni, olvasni, főzni stb… Na ezek azok a szituációk, amikor a fiúk belül összezuhannak, és ha még nem kezdtek el menekülni, akkor az agyukban legalábbis biztosan elkezdett villogni egy óriási piros fény.

Azaz jobban jársz, ha az erős és fantasztikus éned prezentálása helyett hagyod, hogy egy kicsit esendő, rejtélyes és izgalmas tudj maradni a kiszemelt számára. Nem gond, ha leejted az esernyőd vagy megbotlasz a küszöbben, ilyenkor ugyanis végre visszaállnak a klasszikus férfi-női szerepek, a pasi pedig lehet a hero, aki megment. Ez így van jól, de tényleg.

3. Egy baráti kör? A legjobb választás!?

Legalábbis a rózsaszín ködben picit elvakulva mindannyian ezt gondoljuk... Hiszen szuper, hogy közös a társaság, így nem kell folyton kettészakadni a nagy eseményeken, és nem kell attól izgulni, hogy a barátaid vajon mit fognak szólni a szíved választottjához. Aztán azon kapod magad, hogy már nem csak a baráti kör a közös, hanem együtt jártok edzeni, enni, szülinapozni, nyaralni, bulizni, aludni – szóval mindenhova. Milyen szép is ez!

És tényleg az, egészen addig, míg (ne adj Isten!) közbe nem szól a szakítás. Na, ilyenkor van az, hogy bár a kapcsolatnak vége, de az életed marad, ami nagyjából az ő élete is... És te félve mész le a cross fit edzésre, a kedvenc éttermetekbe, és a barátaid szokásos szombati bulijába is. Semmi baj, néhány röpke hónap vagy év, és mindez elmúlik! :D

4. Vigyázz, Tinderella!

Ha már régóta kerül a szerelem, előbb vagy utóbb te is rá fogod szánni magadat, hogy kezedbe vedd a sorsodat a telefonodat, és regisztrálsz a Tinderre. Ne is próbáld tagadni. Csak egy a bibi – ami lehet, hogy még nem tűnt fel neked. Nem csak a vidéki városokban, de Budapesten is mindenki ismer mindenkit. Szóval bármit is teszel, kettő perc múlva hívnak a barátaid, hogy TÉNYLEG FENT VAGY TINDEREN?

Vagy könnyen előállhat egy ilyen szituáció is a barátnőiddel közös csajbulin: A te Tomid ez a Tomi? Persze, őt ismerem, egy barátnőm járt vele, a munkatársammal pedig éppen most írogat. Shocking. 

Szóval egyszerűbb, ha megkíméled magadat, és mielőtt komolyabb írogatásokba fognál egy sráccal, megfuttatod a képét a szingli barátnőid között... Tudod, nem árt biztosra menni!

Szummázva tehát csak annyit tudunk javasolni, hogy maradj nő, maradj kedves, bájos, rejtélyes és randizz okosan. Ha magadat adod, izgulnod sem kell, és ahogy a pókerben is mondják, a legjobb taktika az all in!

Gifek forrása: GIPHY

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019