Háztartásbeli anyukának lenni a legnagyobb ajándék – A férjednek!

Szirák Viki
Írta: ,

Sokan azt hiszik, hogy otthon maradni egy gyermekkel felér egy hosszú vakációval. Hogy pihengetsz, játszol egész nap, és lényegében azt csinálsz, amit csak akarsz – miközben a férjed dolgozik. Pedig erről szó sincs! Háztartásbeli anyukának lenni óriási meló, ami nem ér véget délután 4-kor, és bár van számtalan előnye, legalább ennyi hátránya is. Mégis, arról kevesen beszélnek, hogy ez mekkora ajándék A PÁRODNAK!

Akárcsak az otthonról végezhető munkákkal, így a háztartásbeliséggel kapcsolatban is számtalan tévhit él az emberek fejében. Rengetegen gondolják azt, hogy szinte semmi dolgod, hiszen pihensz egész nap, és maximum a takarítással vagy a főzéssel foglalkozol. Persze ezek a beszólások mindig azoktól érkeznek, akik még sosem kerültek ilyen helyzetbe, hiszen onnantól kezdve, hogy újdonsült anyaként otthon maradsz, az egész életed megváltozik. És nem, nem lesz egyszerűbb attól, hogy otthon maradhatsz!

Sőt, néha még kicsit vissza is sírod a munkáddal töltött napokat, amikor délután lerakhattad a melót, és hazajöhettél pihenni.

De valójában az, hogy te háztartásbeli anyuka vagy, a férjed számára óriási segítség, és remélhetőleg ezzel ő is tisztában van!

Hiszen te vagy az, aki minden nap eljár bevásárolni, és kitalálja, mi legyen a vacsora. A férjednek nulla energiát kell fektetnie ebbe; szimplán csak leül az asztalhoz, és megeszi azt, amin te órákig dolgoztál. Mindeközben te már előre gondolkodsz, mi legyen a következő napon, hogyan készítsd el, és miként vigyél bele egy kis újdonságot. Ugyanez a helyzet akkor is, ha neki szüksége van valamire. Elfogyott a tusfürdője, nem talál zoknit, esetleg kéne neki egy új cipő; mivel te tudod a méreteit és igényeit, mindent beszerzel helyette. Lényegében van neki egy személyi asszisztense, aki elintézi helyette az egyébként fárasztó dolgokat is.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!