Ha elaludt a láng: Van újraindítás gomb a párkapcsolatban?

Hallgat Krisztián
Írta: ,

Sokan azt gondolják, az ő párkapcsolati problémáik egyediek, másokat irigylésre méltónak, „szerencsésnek” gondolnak, így hajlamosabbak felhősebbnek látni saját helyzetüket, mint amilyen az valójában. A mai kirakat kultúrában ezt könnyű elhinni, hiszen mindenki inkább a sikereit vagy szenzációs talpraállását mutogatja, sem mint a bukásait.

A helyzet azonban az, hogy ha rendbe akarjuk tenni a kapcsolatunkat, akkor rendbe is tudjuk - az esetek nagy százalékában. Akár már néhány apró változtatás is ugrásszerű javulást tud eredményezni. A szerelmet újra lángba lehet lobbantani, és ha megtörtént, a kapcsolat új szintre tud lépni - a kapocs szorosabb lesz, mint valaha.

Sokszor a kapcsolatok romlását a hétköznapok hipnózisa okozza: nem helyezzük már egymást a középpontba, és szép lassan közös kapcsolódási pontjainkat is elfelejtjük. Férfiként sokszor kell tudatosan figyelnem a kapcsolatunk ápolására. Megértettem, hogy ez a fontossági sorrendemben az első, ezekből az érzelmekből indul ki minden, ami igazán fontos. Ez életünk várhatóan leghosszabb „projektje”, így komolyan kell venni.

Szembe kell tudnom nézni a hibáimmal, be kell tudnom ismerni, hogy részem volt a kapcsolatom romlásában. Utána következhet az őszinte beszélgetés.

Az elromló kapcsolatokból általában a beszélgetés tűnik el másodikként.

Régen randikat szerveztünk házaspároknak, és azt tapasztaltuk, hogy a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy a munkán és az otthoni dolgokon kívül a pároknak nem volt miről beszélniük. A résztvevők csak a kapcsolatukról beszélhettek, ami nem kis nehézséget okozott nekik. Sok éves házas emberek hosszú idő után rá kellett ébredjenek, hogy nem is igazán ismerik egymást.

Ha elaludt a láng: Van újraindítás gomb a párkapcsolatban?

Az első beszélgetések mindig egymás hibáiról szólnak s ez konfliktusokat okoz. A kezdet nehéz, de szükséges. Ezeknél a beszélgetéseknél fontos hogyan vitázunk. Ne az legyen a szabály, hogy „mindig nekem van igazam, és ha éppen nem volna igazam, akkor ugorjunk vissza az egyes szabályra”. A kapcsolatunk fontosabb, mint az aktuális vita megnyerése. Nem arra gondolok, hogy add fel magad, és soha se legyen igazad, csak szimplán arra, hogy ha cápa módjára szoktál magadnak vitát megnyerni, akkor érdemesebb visszavenni és meghallgatni a társadat is.

Amikor úgy érezzük, kezdünk újra nyitni egymás felé, újrafűzzük szerelmi szálainkat, felpezsdítjük érzelmeinket, akkor végre új, stabilabb alapokra építhetjük szerelmünket.

A párkapcsolat mindig EGY életről szól. Valamikor még két élet volt, az ő élete meg az enyém, mostantól viszont legyen ez a MI életünk, és akkor nincsen „B” terv, hiszen amíg van másik opció, az ember hajlamos azt gondolni, hogy elég lesz holnap elkezdeni a változtatást, de a holnap így sosem jön el.

Kép forrása: novelhill.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019